Античният театър отново ще бъде прекрасен декор за оперното изкуство

0
1825

Летният фестивал на Пловдивската опера OPERA OPEN 2015 ще бъде открит тази вечер с програма, в която е включено и изпълнение на признатия като №1 в света, басът  Орлин Атанасов. Българският талант, който е сочен за наследник на Николай Гяуров, ще се качи тази вечер на сцената на Античния театър, за да зарадва своите почитатели.

OPERA OPEN се организира по подобие на Арена ди Верона и други престижни летни фестивали под открито небе. Събитието е наследник и  продължава традицията на Вердиевия  фестивал, който в продължение на 32 години се провеждаше на Античния амфитеатър.

В рамките на два месеца, почитателите на операта ще имат възможност да чуят международни и български гласове от световна величина. Част от спектаклите, включени в афиша на грандиозното събитие са известните опери на Верди „Трубадур” и „Аида”, както и премиерата на „Кармен”, дело на международен екип от Испания, Италия и САЩ. Сред изпълнителите са солисти от Арена Ди Верона, Ла Скала, Болшой театър и Метрополитън като Ана Лукреция Гарсия, Венецуела, Валди Янсонс, Латвия, Паоло Партолучи, Италия и др.

Новата платформа е отворена и към различни музикално сценични жанрове и локации. За първи път фестивалът ще бъде съпътстван от допълнителна музикална програма OPERA OPEN Light. Тя ще бъде представена на различни открити пространства в Пловдив.

Предишна СтатияПловдив става балканска столица на дизайна
Следваща СтатияЛаборатория МИЛАБ Пловдив защити накърненото си име
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име