3000 аплодираха Найджъл Кенеди и Георги Андреев /видео/

0
1104

Световноизвестният цигулар Найджъл Кенеди подари уникално преживяване хилядите си почитатели, които бяха изпълнили до краен предел Античния театър в Пловдив. Хора с разнородни музикални предпочитания близо четири часа се наслаждаваха на виртуозните интерпретации на класически композиции, джаз и рок парчета, и български народни песни.

Меломаните имаха шанса да се докоснат и до изпълненията на българската формация  „София Симфоникс оркестра“ под диригентството на маестра Любка Биаджони, както и на певците от „Лондонски български хор“. Хорът е сборна формация от певци от различни националности, обединени от любовта си към българската музика. Те изпяха няколко български народни песни и изпълниха сърцата на публиката.

Разбира се „гвоздеят“ на програмата беше невероятното присъствие на Найджъл Кенеди и незабравимите му изпълнения с българския композитор и виртуозен гайдар Георги Андреев. Двамата представиха три творби на Георги Андреев и от  невероятните музикални двубои, в които се впуснаха. Изумителният гъдулар получи не по-малко овации от звездата.

След паузата, екстравагантният цигулар, който излезе на сцената с екип на любимия си клуб „Арсенал“, представи новата версия на „Четирите годишни времена“ на Вивалди. В новата си интерпретация Найджъл Кенеди явно е търсил различен подход към популярната класическа творба. Към нея той беше прибавил един невероятно атрактивен хипнотизиращо-ритмичен пулс, джаз мотиви и различни музикални закачки. Всичко това беше пресъздадено с ефектното, отривисто и изразително свирене, което е типично за него. В поредното музикално приключение му партнираха неговите музиканти и „София симфоникс“. С този проект Найджъл доказва, че е ненадминат майстор на цигулката, който добавя различни съвременни музикални подправки, за да пресъздаде оригиналния дух на Вивалди.

Музикалната разходка приключи след полунощ, а възторжената публика няколко пъти извика изпълнителите на бис.

Предишна СтатияИзложбите в пловдивските галерии в средата на септември /обзор, снимки/
Следваща СтатияГалерия „Дяков“ събра приятели Ангел Василев
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име