Античният театър се сдоби и с „уникален“ билетен център

0
1045

Изборите минаха и както се очакваше, поставянето на спорния павилион за продажба на билети на Античния театър вече стартира, видя репортер на europlovdiv.com.12207772_10205346894739377_471940707_n

В съботния ден, точно както подобава на незаконен строеж, на северната страна на римското съоръжение стартира подготовката за монтаж на будката, която би трябвало да струва стотици хиляди лева. Но както е видно от снимките, металната конструкция на павилиона е типова, досущ като тези в които се продават гащи и чорапи в подлезите в града.12208171_10205346888819229_736847369_n Елементарната метална конструкция вероятно ще бъде сглобена да края на деня и в понеделник пловдивчани ще могат да се поздравят с новата придобивка!

Няма да се впускам в подробности за обещанията на Тотев, който стреснат от общественото недоволство каза, че ще се допита до експерти архитекти, преди да постави билетопродавницата, нито пък да припомням думите му, че ще спре строителството на не по-малкото недоразумение, наречено информационен център. Естествено, че нито едно от тези обещания не беше изпълнено и строителните дейности си продължаваха през цялото лято. Но пък подозирам, че едва ли е имало много хора, които да са повярвали в думите на бившия-настоящ кмет, защото той е известен именно с това, че не държи на думата си. За естетическите качества на съоръженията също няма да говоря, а само публикувам снимки от забележителното преобразяване на емблематичния не само за Пловдив, но и за цяла България паметник на културата. 12212186_10205346893899356_316024573_nНе бих се учудила, ако в скоро време на площадката се появи и панаирджийска въртележка, близнак на тази, която от няколко дни краси площада пред общината и която, както обичаше да казва кметът по културата, ще донесе „добавена стойност“ за града ни!

Вероятно такива ще са и нещата, с които ще „впечатляваме“ чужденците по време на Европейската столица на културата през 2019.

И както много находчиво някой графитър е написал на изоставения павилион в подлеза на Чифте баня „За Пловдив 2019“.

Да ни е честито!

СПОДЕЛИ
Предишна СтатияВила Юстина отваря врати за всички приятели по повод „Европейския ден на винения туризъм”
Следваща СтатияДон Жуан, Казанова и Маркиз дьо Сад броят любовни победи /галерия/
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име