Галерия „Възраждане“ отбелязва 22-ри рожден ден с изложба на Полина Кръстева

0
208

Тази вечер в 18:00 ч. галерия „Възраждане“ ще отпразнува своя 22-ри рожден ден с изложба живопис „ Между мрака и светлината “ на Полина Кръстева. На празника ще бъдат връчени и традиционните награди „ Арт Медия “ за художествена журналистика.

Красимира Алексиева представя авторката „След дългогодишно отсъствие от изложбените зали Полина Кръстева се завръща с една ударна, смело и безкомпромисно поднесена изложба, в която цветовете са безспорни господари върху бойното поле на платната. Този път те реално оцветяват душевните и духовни явления, очертават, маркират пътя за Там и Отсам. Цветовете правят различими доброто и злото, те формират това, което няма форма и се изменя чрез действието – емоциите, страховете, надеждите, силата и безсилието. Цветовете, които са енергийни, високоволтови потоци и създават в картините силовите полета на човешките страсти, крушения и победи, разграничават пътищата на Неведомото и определят тайнствените зони на Мрака и Светлината“.

Полина Кръстева е родена на 14.03.1945 г. в с. Боровица, окр. Видински. През 1964 г. завършва средно техническо образование в Пловдив. През 1974 г. завършва НХА София, специалност Дизайн. През 1975 г. е един от основателите на Националната Гимназия за Сценични и Екранни Изкуства, Пловдив. Преподавател е дълги годи в училището по дизайн „ Дечко Узунов “ в Казанлък, и след това е преподавател в НГ за Сценични и Екранни Изкуства, Пловдив до 2000 г. Първа самостоятелна изложба през 1979 г. в Дружеството на пловдивските Художници. Осъществила е още 13 самостоятелни изложби в България. Има и множество участия в общи изложби в страната и чужбина. Нейни картини са в частни колекции в България, Италия, Великобритания, Дания, Германия, Гърция и САЩ.

СПОДЕЛИ
Предишна СтатияПловдивски момичета „отвяха“ конкуренцията на танцовия фестивал „Beach Dance Cup“ в Унгария
Следваща СтатияГалерия „Възраждане“ връчи приза „Арт медия“ за 2017г. (снимки)
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име