„Катюша“ – най-новото парче на рапърите „Адвокат“ и Цецо от „Respect“ /видео/

0
585

Помните ли песента „Катюша“ – eдна от една от най-великите руски песни от Втората световна война? А представяте ли си я с хип-хоп звучене? Е, ако не, сега вече ще можете да я чуете, защото това е най-новото парче на рапъра „Адвокат“ и Цветан Николаев по-известен като Цецо от „Respect“.13457717_980742745380690_1549926103_n

Още през зимата на 2015 година Васил Стаменов, известен като „Адвокат“, решава да направи песен по мотив на „Катюша“. Идеята му е парчето да е хип-хоп, но да носи драматизма на класическата музика. За това решава да се обърне към единствения рапър класик, способен да  осъществи идеята му – Цецо.
Той приема идеята присърце и дори в процеса на създаването на музиката се вдъхновява да влезе със своя вокална част. Текстът на парчето се появява някак от само себе си. В него Васил и Цецо влагат емоции от собствения си житейски опит. Тяхната идея е да превъплътяват Катюша като символ на надеждата, която дава сили на всички да се борят всеки ден за целите и идеалите си.
Песента е записана и смесена в Пловдив в студиото на Цецо. В записите се включват български народни певици и един изключителен талант с китара на име Ричард Мантарлиев. Мастеринга на парчето Васил и Цецо правят в едно от най-добре оборудваните студия в Берлин.
Видеото към песента е заснето също в Германия в запазено място от Юнеско град Касел. Режисьори са 7ep Productions.

СПОДЕЛИ
Предишна СтатияТрябва да си „влюбен във вятъра“, за да построиш замък /снимки/
Следваща Статия„Дни на тракийската култура“ започват в културен център „Тракарт“
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име