„Лебедово езеро“ оживя на Античния театър /снимки, видео/

0
28

Снощи Античният театър на Пловдив се превърна в приказно езеро, но не поради капризите на времето, а заради магичната атмосфера, създадена от екипа на „Болшой театър“, който гостува под тепетата с незабравимия класически балетен спектакъл „Лебедово езеро“.

Един от най-известните и обичани балетни спектакли в света оживя под колоните на античната сцена в Пловдив. Сложната музикална композиция на Чаковски бе претворена от лиричната и чувствена хореография, чрез която балетистите изразяват силни чувства любов, страх, болка и тревожност. Сюжетът размишлява върху вечните теми за борбата между чистотата и коварството, двойствеността и силата на верността, а трагичният край бе променен в романтичен, защото Зигфрид убива Ротбарт и любовта му с Одета, която приема човешкия облик, възтържествува.

Спектакълът „Лебедово езеро“ се приема за една от най-тежките в балетното изкуство, но двойната роля на Одета/Одилия, бе изпълнена великолепно от примата Мария Аллаш, която се превъплъти елегантно в двата напълно противоположни образа. Прецизен беше и Карим Абдулин  в ролята на Зигфрид.

Диригент на оркестъра бе Бисера Чадловска, а вълшебният сърп на луната сякаш участваше в представлението и допълваше романтичната атмосфера, създадена чрез 3D декор.

Тази вечер – 14 септември, е второто представяне на балета „Лебедово езеро“ на „Болшой театър“. Не пропускайте да си подарите една вълшебна вечер!

СПОДЕЛИ
Предишна СтатияЗа 22-ри път Пловдив се превърна в сцена, Сцена на кръстопът!
Следваща Статия„Танцът Делхи“ изтръгна сълза и даде повод за размисъл
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име