Радио Радичков в Пловдив

0
221

На 13 юни  първият по рода си фестивал на радиотеатъра „Радио Радичков“, посветен на творчеството на автор, пристига в Пловдив, а жители и гости на културната столица ще имат възможност да слушат текстовете на Радичков, обработени за целите на радиотеатъра.

Фестивалът се организира по повод 80 години от създаването на радиотеатъра към БНР и 90 години от рождението на автора, благодарение на партньорството между БНР и Издателство НИКЕ, а почитателите на творчеството на Йордан Радичков ще могат да се насладят на текстовете на автора, драматизирани за българския радиотеатър.

В богатия архивен фонд на радиотеатъра специално място заемат драматизациите по Йордан Радичков. По тях работят някои от любимите на няколко поколения таланти, сред които Константин Коцев, Велко Кънев, Григор Вачков, Никола Анастасов, Стоянка Мутафов, Васил Михайлов, Антон Радичев и още много добре разпознаваеми гласове.

В програмата ще попаднат пиеси като емблематичната „Лазарица“ с Григор Вачков, вечният „Януари“ и радиопостановката „Суматоха“ със Стоянка Мутафова, Антон Радичев, Васил Михайлов и Стефан Мавродиев и „Добродушните смокове“ с гласа на автора.

Пиесите можете да чуете на 13 и 14 юни от 18 часа в Зала 1 на Радио Пловдив, ул. „Княз Дондуков“ 2, гр. Пловдив с вход свободен.

ПРОГРАМА

„Радио Радичков“:

13.06/ 18 часа – Лазарица

13.06/ 19 часа – Добродушните смокове

14.06/ 18 часа – Януари

14.06/ 18 часа – Суматоха

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име