Събка Дякова-Чехович и д-р Галина Арабаджиева възродиха цикъла „Здраве, щастие, красота“

0
1088

Цикълът „Здраве, щастие красота“, който беше възстановен благодарение на холистичния лекар д-р Галана Арабаджиева, започна с прекрасната лекция на психолога и писател Събка Дякова-Чехович.

Залата на Културен център „Тракарт“ едва побра всички желаещи да чуят лекцията на един от най-успешните психолози в България. Естествено и темата беше повече от интересна – „ Единството между мъжа и жената“ е въпрос, който вълнува всички, независимо от материален и социален статус, пол и възраст.

Тази вечна тема беше акцентът на вечерта и Събка Чехович разкри пред присъстващите тайните на доброто дълготрайно партньорство. Тайните на добрата комуникация и общуване, които са предпоставка за успешна и дълготрайна емоционална връзка. Психологът обясни защо не е лесно да запазим началния тласък на взаимоотношенията си, дали и как можем да възродим любовта, как да водим градивни спорове, как да обновим сексуалния си живот и да възстановим хармонията помежду ни.

Експертът по успешни връзки обрисува и пирамидата на базисните емоционални потребности в една връзка, без които тя не би могла да съществува – Потребност от принадлежност, Потребност от позитивна оценка, Потребност от общи и удоволствия, Тактилно-сензорна потребност  и след като всички те са на лице, разбира се секс. Психологът не скри, че най-ценнта стъпка към всяко едно пълноценно общуване е неподправената искреност, която ще помогне да бъде извървян пътят към истинската, сигурна и стабилна връзка, в която партньорите приемат и уважават взаимно чувствата си.

Събка Дякова-Чехович и д-р Галина Арабаджиева

Д-р Галина Арабаджиева – холистичен лекар, дерматолог и венеролог, по чиято идея се провеждат безплатните беседи, благодари за прекрасната лекция, която ще помогне на много хора да изградят със своя партньор връзка за цял живот и сподели, че предстои цяла поредица от безплатни лекции, на които ще гостуват изтъкнати личности в областта на холистичната медицина и терапия.

„Здраве, щастие, красота“ е темата на цикъла от беседи по холистична медицина, които преди 3 години пловдивската лекарка д-р Галина Арабаджиева започна със съдействието на Културен център ТРАКАРТ. След близо 2-годишно прекъсване, заради обучението на д-р Арабаджиева в Източния свят, беседите продължават.

Не ги пропускайте!

СПОДЕЛИ
Предишна СтатияБеседа на тема „Единството между мъжа и жената“
Следваща СтатияПловдивски екип участва в NuBoyana 24 – Filmmaking challenge. Нека го подкрепим!
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име