„Сцена на кръстопът“ ще отвори врати под мотото „Театъра Вълшебното“

0
1735

Театралният фестивал „Сцена на кръстопът“ ще отвори врати за 22-ра поредна година, за да покаже на театралната публика под тепетата всичко най-добро, играно през сезона по родните сцени.  Фестивалът е есенен пристан на красотата, очарованието и магията на театралното изкуство, на който почитателите на Мелпомена ще могат да се срещат с актьори и режисьори и да видят интересни и иновативни театрални решения.

Елин Рахнев, креативен директор на фестивала, и тази година остава верен на стила си, като за слоган на форума е избрал „Театъра Вълшебното“. А Вълшебствата ще започнат още с откриването на 11 септември от 19 часа, когато балет Арабеск ще ни разкажат с магията на танца най-великата любовна история на всички времена – „Ромео и Жулиета“. Шекспировата линия ще продължи с „Сън в лятна нощ“, а темата за любовта ще бъде водеща в „Къщата на спящите красавици“.

Превърналият се в култов спектакъл „Танцът Делхи“ на режисьора Галин Стоев, ще ни направи съпричастни със седем едноактни пиеси, които са обединени в едно, за да разкрият един интимен свят на непримирими противоречия на живота – обругана любов, омерзение от реалността, фалшиви приятелства и разтърсващи изповеди. Пиесата на Ингмар Бергман „След репетицията“ ще повдигне завесата на живота на актьора, ще разкрие тънката граница между реалността, съня, спомена и мечтата в историите на един режисьор и две актриси.

За съвременния образец на абсурда ще помислим в „Честита съпруга“. Ще се разходим във „Вишнева градина“, за да потърсим прозрения за човешката природа, а след това ще посетим „Терапевти“, за да получим нагледно ръководство как да започнем да харесваме себе си.

Ще срещнем „Пияните“, за да търсим изгубени в нощта, а после ще затаим дъх пред „Кралят Елен“, за да чуем една трагикомична театрална приказка.

Любовта в различните й форми ще изследваме в „Петел”.

Ще сме съпричастни в сблъсъка на духовното и материалното в „Лисичета“, а „Три високи жени“ ще ни разкажат повече за женската природа. Ще споделим компанията „Едно чаровно лято“ с шепа „Чудаци“ и заедно ще търсим изход от заплетени ситуации.

Ще тръпнем, когато срещнем „Палачи“, и само абсурдният смях ще ни спаси. Украинските ни гости ще ни разкажат колко е интересно да си „Мъжът на жена ми“, а по-нататък ще надушим смешно-горчив абсурдизъм в Гоголевия „Нос“. Ще се отбием и до „Чамкория“, където ще се чудим да се смеем ли, или да плачем.

В съпътстващата програма Младен Влашки ще ни разкаже за книгата си „Млада Виена в млада България“, млади амбициозни хора ще ни покажат алтернативно изкуство, ще се посмеем и с едно дамско шоу.

Фестивалът ще завърши на 24 септември, представяйки книгата и филма „Романът на моя живот“ на проф. Стефан Данаилов. В компанията на свои студенти от различни години Мастера ще бъде докрай откровен с пловдивската публика и лично ще поздрави всички в залата по случай финала на 22-ото фестивално издание.

Не пропускайте поредното издание на „Сцена на кръстопът“, за преживеем заедно тръпката на всяко представление, да се срещнем на живо създателите на тази магия – театъра и да разберем защо ТЕАТЪРА е ВЪЛШЕБНОТО в този живот…

Продажбата на билети вече започна онлайн на www.tickets.dtp.bg , а фестивалните каси в Драматичния театър и Куфарчето на театъра в МОЛ Пловдив ще отворят на 1 септември, събота от 10 часа.

.

Предишна СтатияОще август на власт е подивял и разкошен, още две водорасли са ми гривна и брошка…
Следваща СтатияНационални есенни изложби Пловдив 2018
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име