Веско Велев подготвя изненада за почитателите си /интервю/

0
457

Веско Велев подари прекрасна изложба на карловци, по случай рождения си ден. Приятели от близо и далеч пристигнаха в „Галерия „А1“, за да го поздравят за 60-тата му годишнина и да се полюбуват на прекрасните картини. Пловдивски и карловски художници в празнична обстановка обсъдиха и бъдещи творчески планове.

За изложбата в Карлово, която се реализира благодарение на голямото приятелство между собственика на галерията Димитър Христов и Велев, могат да се кажат само най-прекрасните думи.   Платната, форматите и рамките, които са специален подарък от галериста за празника, са специално подбрани, за да наситят оптимално галерийното пространство. Картините са едно обяснение в любов към земята, към природата, към сътворението и живота, направени сякаш на един дъх, без излишна сладникава сантименталност. Понякога четката прави няколко силни удара, друг път нежно докосва платното, а линията се движи плавно, сигурно и динамично, сякаш следва ударите на сърцето. На една от стените може да се види и уникална творба, направена върху парче дърво, наречена „Златната икона“. Интересна е историята на творбата, която е направена по времето, когато къщата на Велев в троянското село Дълбок дол се превръща в звукозаписно студио за Теодосий Спасов. Запознали се случайно, двамата намират пресечни точки в своите творчески търсения.

Само след два дни, на 22 март, Веско Велев ще направи подарък и на пловдивските си почитатели. Празникът ще бъде в галерия „Резонанс“, а за всички негови приятели, художникът е подготвил и специална изненада – книга която ще представи най-пълно неговото творчество.

Луксозното издание е разделено на няколко теми, започва с „Черното на камината“ и завършва с „Бялото на верандата“.

За да разберете какво още е подготвил Веско Велев за изложбата си в галерия“Резонанс“, която пък на същата дата ще отбележи своята шеста годишнина, можете да чуете в интервюто в прикачения файл.

СПОДЕЛИ
Предишна СтатияДобрин Досев и Васил Пармаков с разтърсващата изповед „Черна станция“ /аудио/
Следваща СтатияВ кабинета на Здравко Димитров, Тед Кочев разбра истинския адрес, на който е роден баща му
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име