Горан Брегович и Morcheeba са сред участниците на ARTE Feastival

0
339

Мащабен тридневен фестивал ARTE Feastival ще се проведе за първи път на 20, 21 и 22 август във Велинград.

В амбициозната програма са включени първокласни музикални изпълнители, комедийни стенд-ъп спектакли, демонстрации на звездни шеф готвачи на живо, младежка сцена, приключенски парк, арт зона, пазар на био производители и вълнуващ избор от забавления за цялото семейство на четири сцени, осем зони, за три дни, по 20 часа на ден!

Атрактивният микс от музикални жанрове на Music Stage на ARTE Feastival, е еклектичен – участие на фестивала във Велинград са потвърдили световни имена като Dubioza Kolektiv, Goran Bregovic, Morcheeba, Roger Sanchez, Sandy Rivera, Mahmut Orhan, Dub Pistols, Djaikovski, De-Phazz. A Контрол, Деси Добрева, Dian Solo и Керана и Космонавтите са участниците на главната сцена от българска страна.

Младежката сцена на ARTE Feastival – Young Power Stage е с водещ Ballan и богата музикална програма – Виктория Георгиева, Михаела Филева, 100 Кила, Михаела Маринова, DARA, Павел и Венци Венц, Скандау и още. Освен музикалната програма за младата публика на фестивала са планирани: състезателни игри по отбори, фокусници, арт занимания, работилници, танцови занимания, магическо училище, както и образователни игри, научни класове, химически експерименти, програмиране на роботи и още много активности за любопитните младежи.

Амбициите на организаторите са да надградят чисто музикалното преживяване като предложат на публиката и ненадмината селекция от забавления за цялото семейство и интензивни фестивални емоции. С пъстрата си програма с продължителност минимум 20 часа във всеки един от фестивалните дни, ARTE Feastival дава сериозна заявка, че България е готова за истинска, съвременна фестивална култура. Стефан Еленков от Fest Team допълва: „ARTE Feastival е много повече от фестивал, това е събитие за съпреживяване, с приятели или със семейството си, пиршество за всеки вкус. Сред нашите цели е той да се превърне в традиционна лятна дестинация не само за българската, но и за чуждата публика. 2021 е само началото!“.

На първата по рода си фестивална комедийна сцена Comedy & Cinema Club в България ще се качат майсторите на комедията Кръстьо Лафазанов, Михаил Билалов, Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Кючуков комеди шоу, Димитър Иванов-Капитана, Веселина Бабаджанкова, V for Venеtta, Стефания Колева, Богдана Трифонова и Здрава Каменова и куп други артисти, които ще разтърсят сцената и гарантирано ще оставят усмивки на лицата на публиката за дълго.

В арт зоната ще се включат графити артисти, художници и скулптори, сред които и големият пловдивски скулптор Янко Ненов, а публиката ще може да се участва с лично творчество в арт активностите.

Гурме гурута превземат кулинарната сцена на ARTE Feastival. Божана Кацарова, Биляна Йотовска, Джун и Рене Йошида, Стоян и Лора от Бон Апети, Бояна Рачева и Борис Тасев, Таньо Шишков, Елица Котева, Реджи Бадев, Светлана Илиева, не само ще се развихрят на – Chef’s Stage, но и ще дадат шанс на гостите на фестивала да се включат в приготвянето на храната и кулинарните състезания.

Осемте зони на ARTE Feastival са разположени върху повече от три хектара площ, а туристическият град предлага многобройни възможности за настаняване за посетителите – от петзвездни хотели до къмпинг локация, предвидена за фестивала.

Pool Stage е зоната за танци, лежерно разпускане, коктейли, сапунени мехури и музика, селектирана от топ имената DJ Sandy Rivera, DJ Mahmut Orhan и DJ Roger Sanchez.
А специален гост на тридневния празник е Imad Magician – илюзионистът от Мароко, с повече от три и половина милиона последователи в социалните мрежи.

Пилотното издание на ARTE Feastival е с толкова наситена и разнообразна програма, че хора от всяка възраст и интереси да могат да станат част от създаването на нещо ново и наистина специално в спа столицата на Балканите Велинград.

Очакваме с нетърпение ARTE Feastival на 20, 21 и 22 август 2021г.

Гостите имат възможност да направят своя избор между три основни вида билети – еднодневен, тридневен и VIP билет. Деца до 10 години включително влизат с безплатен билет, който също трябва да представите на входа на събитието. Всички останали лица под 18г. трябва да закупят билет с цена 50% от стойността на билета за възрастни. Повече информация за начините на влизане, както и възможност за изтегляне на декларация за придружител, както и за всички новини около АRTE Feastival, следете на  www.artefeastival.bg и страниците на фестивала в социалните мрежи

Предишна СтатияЛетни изложби в Пловдив
Следваща СтатияНе мога да мисля и пиша за теб в минало време
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име