Пловдив отбеляза Богоявление и 170 години от рождението на Ботев

0
1592

В Пловдив, както и в цялата страна, бяха проведени тържествени ритуали, свързани с Богоявление. Тази година кръстът бе изваден от Стайно Гацов, военослужещ в 68 бригада „Специални сили“. Той се пребори с над 80 мъже, които се бяха събрали на брега то Марица, за да се включват в традиционнията.

Преди това беше отслужена Архиерейска света литургия в катедралния храм Успение Богородично, а Пловдивският митрополит Николай се помоли за здраве и благоденствие на целия народ и освети кръста.
На днешния ден отбелязахме и 170 години от рождението на Христо Ботев. Венци и цветя бяха поднесени на паметника на националния герой в Цар-Симеоновата градина.

Предишна СтатияФото и живописни изложби преди Коледа
Следваща СтатияИвана Папазова ще се бори за наследство от 1 млн. евро
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име