Изложбите /галерия/

0
1523

Ангел Гешев отново зарадва приятели и почитатели, като в навечерието на рождения си ден подреди изложба „Символи“ в галерията си „Arsenal of art“.

Снимки: Димитър Добрев

Авторът е известен с уникалния материал, върху който той представя своите символи и знаци. Това е ръчно изработена непалска и китайска хартия, както и изработена лично от него, която чрез нагъване, изглаждане, наслояване на цветни петна и колажи, се превръща в  деликатна и ефектна творба. Всичко това, заедно с изключителния усет към детайла, богатата цветова палитра, пластичната текстура представлява оригиналния и запомнящ се стил на Ангел Гешев.

Галерия „Резонанс“ представи третия етап на проекта „100 пловдивски ателиета“. В изложбата са включени творбите на Анастас Константинов, Ангел Гешев,  Асен Кръстенов,  Борис Богданов, Валери Ценов, Весела Статкова, Веселин Ламбрев,  Виктория Филипова,  Гено Лазаров, Даниела Русева, Димитър Добрев, Димитър Кирчев, Емил Марков, Емилия Арабаджиева, Жорж Трак,  Иван Карев, Иван Кирков, Иван Ламбров, Илиян Колев, Красимир Карастоянов, Лина Маджарова,  Любомир Самарджиев, Маша Катилева, Минчо Панайотов, Моника Роменска,  Невена Дякова – Чавдарова, Нели Ценова,  Осман Юсеинов, Румен Нечев, Румяна Йотова, Русен Дойков, Сашо Савов, Светлозар Чавдаров,  Станимир Видев, Таньо Павлов, Цветелина Ангелова, Цвятко Сиромашки, Янко Ненов. Експозицията може да бъде видяна до 16 март.

Изложбата на Долорес Дилова “След лятото” представя една цветна носталгия към тихите и спокойни вечери в края на лятото. Поривът на все още топлия вятър развява краищата на белите пердета и кара плажните чадъри да потръпват в трепетно очакване на  следващото лято, озарено от любов и светлина.

Ралица Бурова гостува на Бизнес хотел Пловдив с изложбата „Скрити мечти“. 38 живописни платна представят нейната душевност, мироглед фантазия и тайнственост. Ралица демонстрира елегантен стил, закодирал скрити кодове и символи, разкриващ нейната чувственост, страсти и мечти.

До 05 март имате възможност да разгледате и великолепната изложба с керамични пана и малки пластики на творческия тандем Маргарита Иванова и Спас Кирчев, озаглавена „Неразказани приказки“. Конят е обединяващата тема в произведенията и на двамата творци. Конят като символ на свобода, съвършенство, сила, изящество и елегантност. Изложбата е богата на естетско вдъхновение и на много красота и очарование.

Още една седмица ще можете да се насладите на експозиция в Галерия 28 в Капана, която представя четирима  творци с различен почерк, вдъхновение и светоусещане.  Сборната изложбата на Динко Ненов – керамика, Минчо Панайотов- живопис и графика, Петко Караколев -скулптура, Пламен Бешков – живопис може да бъде посетена до 04 март.

 

Предишна СтатияС настроение и усмивки отбелязахме Деня на майчиния език
Следваща Статия„Златната Мечка“ на Берлинале 2018 за „Не ме докосвай“ на Адина Пинтилие
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име