Концерт в памет на маестро Петър Христосков

0
1340

Навръх празника на жената 8-ми март, две дами ще изразят своята почит към проф. Петър Христосков“ с концерт за цигулка и пиано.

Валентина Тенчева (цигулка) и Злателина Коларова (пиано) ще зарадват почитателите на творчеството на маестро Христосков с елегантно матине в Изкуствотеката на Народна библиотека Иван Вазов.

В програмата двете виртуозни изпълнителки са включили произведения на Паул Хиндемит – „Концерт за цигулка и оркестър“ – втора част, Хенрих Виенявски – „Брилянтна полонеза“ и Петър Христосков – „Малка токата“.

Концертът е с начален час 11.00 на 08.03.2018г., а входът е безплатен.

Заповядайте!

Предишна СтатияДве великолепни изложби в София (галерия)
Следваща СтатияИзложби за празника на жената
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име