Ловни соколи, обучение по стрелба, изложба на гълъби и много цветя на „Природа, Лов, Риболов 2016“ /галерия/

0
1761

Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов откри 22-то издание на изложбата „Природа, Лов, Риболов 2016“.IMG_6986

В изложението участват 61 фирми, които предлагат ловни и риболовни пособия, оръжия, муниции,  принадлежности, облекло, обувки,  аксесоари,  оптически и навигационни уреди, високо проходими машини АТВ и УТВ, действащи реплики на старинни оръжия, лодки и много други модерни съоръжение за хобито на българите.

„Изложбата разкрива възможностите, които дава съчетаването на бизнеса и екологията, а за фирмите това е стимул да предлагат нови изделия и дестинации за алтерантивен туризъм“,  изтъкна д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

Дестинации за ловен, риболовен и екотуризъм  представят държавните горски предприятия.  Атрактивни маршрути презентират  също Пловдив, Асеновград, Сопот, Садово, Карлово, Калояново и Петрич в Изложбата на общините, която се провежда по същото време.

В съпътстващата програма са включени  демонстрации на примамки за лов и риболов, на ловни соколи и други хищни птици,  кулинарно шоу с ястия от дивеч, безплатно обучение по стрелба, национална изложба на гълъби. Децата ще се забавляват на състезание по риболов, викторина с много подаръци и награждаване на победителите в конкурса за рисунка на 2 април.

Изненадващи идеи за украса на дома и за предстоящия Великден, екзотична растителност  и декоративни овошки предлага  Специализираната изложба  „Цветна пролет 2016“. Тя се провежда от 30 март до 2 април в Международен панаир Пловдив с участието на близо 40 фирми. На техните щандове може да се намерят  цветя, храсти, овошки, семена, разсад и луковици, препарати за растителна защита и торове, инструменти, саксии, аксесоари, произведения на приложното изкуство.

Посетителите са впечатлени от екзотични храсти и дръвчета, чиято цена доближава 200 лева. Внимание привличат японските вишни и декоративните овошки, които дават плод. Все повече се търси бугенвилията, носеща полъх от атмосферата на гръцките острови, каза участник в изложбата. Друг изложител предлага над 15 вида рози, сред които лилава, оранжева и на ленти.

 

Експозициите са разположени в палата 3 и могат да бъдат видени до 3 април. Билетът струва 3 лева, като за ученици, пенсионери и инвалиди е с преференциална цена от 2 лева.

Предишна СтатияТова сме ние! Аз и вие!
Следваща СтатияАприл започва с няколко интересни изложби /обновена, галерия/
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име