„Когато жена ти…“ с Ники Станчев в Ракитово

0
2619

Вълнение, настроение, сълзи от смях и много аплодисменти обра премиерата на комедията „Когато жена ти…“, която се игра снощи в препълнетата зала на читалище „Будилник“ в Ракитово.  Спектакълът е режисьорски дебют на любимия не само на пловдивската публика актьор Николай Станчев.

Ситуационната комедия от Джон Мортимър и Браян Кук  е изпълнена с брилянтен хумор и множество комични, инфарктна и безизходни ситуации, които се случват на две съпружески двойки –  в едната се прави много секс, а в другата сексът липсва.

Пиесата носи изключително свеж и положителен заряд, а за настроението,емоциите и усмивките у зрителите се погрижиха великолепните самодейци Мария Гергененова – Милдрид, Николина Левтерова – Етел, Свилен Топчиев – Джордж, Николай Минков – Хъмфри, Мариана Ишивова – Дженифър, Атанаска Топуркова – Шърли, Маргарита Гергененова – Шърли (дублиращ състав) и сценичният екип – Стоян Арабов (звук), Илия Казакин (осветление) и Ангел Пейчинов (декормайстор).

Николай Станчев беше успял да превърне талантливите самодейци в истински актьори, които изграждаха характери, забавляваха и разкриваха неподозирани дълбочини на героите си. Любопитно е, че всички от екипа в ежедневието си имат различни професии. Доайенът на трупата Николина Левтерова, която по професия е счетоводител – лесовъд в Горското стопанство, има повече от 30 годишен стаж като самодеен актьор към трупата на читалището. Очарователната Мария Гергененова, която се превъплъти великолепно в ролята на палавата Милдрид, работи като секретар в читалището. Свилен Топчиев, който се вживя в образа на стеснителния Джордж,  е учител по математика, но истинската му страст е спелеологията и във всяка свободна минута се отправя на проучвателни експедиции из пещерите в района. Ролята на хиперсексуалния мачо Хъмфри бе поверена на собственика на автомивка Николай Минков, миловидната Дженифър бе Мариана Ишивова, която е продавачка в павилион за закуски, а ученичките Атанаска Топуркова и Маргарита Гергененова ще се сменят в ролята на Шърли. Декормайсторът Ангел Пейчинов е съдържател на рок клуб в Ракитово, в който са  гостували множество български и чуждестранни рок звезди.

Николай Станчев, който е свързан с театралната трупа в града още от младежките си години, изказа своята благодарност към екипа и не скри вълнението си от доброто представяне на актьорите. „Няма да скрия, че ми беше доста притеснено, защото знаех с какво се захващам, но и силно носталгично, защото едни от най-хубавите ми спомени са свързани с този град и с театралната трупа, която запали искрата на любовта ми към театъра. Благодаря на всички за добрата работа! Гордея се с вас!“, каза развълнувано Ники.

Представлението се превърна в истинско събитие в малкия родопски град, чието читалище има близо 120 годишна история. Читалище „Будилник“ в Ракитово е основано през 1898 година от големия родолюбец и биограф на Христо Ботев Иван Клинджаров, по времето, когато той е бил учител тук. Той кръщава културното средище с името „Будилник“, както се е казвал и сатиричният вестник на Ботев.

След представлението целият екип се събра на парти в уютно заведение, където режисьорът, актьорите и екипа разрязаха специална торта, за да отбележат премиерата.

Благодаря за удоволствието!

На добър час!

Предишна СтатияИзложби, носещи есенни багри и настроения
Следваща СтатияСедмичен арт маратон (галерия)
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име