Събирането на средства за храма в с. Храбрино продължава

0
336

Благотворителната изложба, организирана от Таня и Александър Бобчеви, която имаше за цел да осигури средства за църквата „Свети Харалампий“ в с. Храбрино, предизвика огромен интерес.

Над 30 творци бяха предоставили свои произведения, за да подпомогнат финансирането на ремонта на старинната църква.

На събитието присъстваха много хора от околните населени места и Пловдив, които не пожалиха средства, за да може 170 годишния храм да се възстанови в пълния му блясък.

По време на благотворителната изложба бяха откупени 17 картини и дарени много средства. Страхотна изненада направиха и рокерите от пловдивския клуб ANARCHY PLOVDIV MCC, които пристигнаха с мощните си машини и дариха немалка сума за каузата.

За да стане празникът пълен, в събитието се включиха Академичен камерен хор „Гаудеамус“ при АМТИИ „Проф. Асен. Диамандиев“ – Пловдив с диригент Весела Гелева и хормайстор Диана Райчинова, гайдарски състав „Големите гайди“ – Асеновград с ръководител Стефан Янев и София Шукерска, Веселин и Петър Койчев с вокал Светлина Христова и дуо „Летящите номади“ и Таньо Павлов – кларнет.

Изложбата, която е експонирана в лекционната зала на кметството, ще продължи до 27 април и всички, които не са успели да помогнат за възстановяване на храма в с. Храбрино, имат възможност да го направят през оставащите три седмици. След това картините ще бъдат на разположение в пловдивската галерия „Арсенал“.

Предишна СтатияИзложби в началото на април
Следваща СтатияПролетни изложби в Пловдив
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име