Виртуалната галерия отваря врати с изложбата на Владимир Шунев

0
1380

Драги читатели,

От днес започвам да публикувам обещаните виртуалните изложби.

Първа на поканата ми се отзова галеристката Анна Дякова, която в условията на извънредната ситуация, попречила на всички галерии и места за култура да работят в нормалния си ритъм, не спира да представя интересни български художници.

От 02 до 21 април на галерия „Дяков“ гостува Владимир Шунев с изложбата си „Приказни видения“.

Владимир Шунев е роден през 1961 год. в гр. Дупница. През 1987 год. завършва Минно-геоложки университет, гр. София., започва да се занимава с рисуване като хоби, а от 1990 година започва да се занимава професионално. Член е на СБХ от 1992 год., носител на награда за живопис от Регионална изложба  ”Струма-95”, България,  и награда за живопис от Международен симпозиум по живопис “Алей-2002”, Ливан. Живее и работи в Кюстендил.

Владимир Шунев е познат на пловдивската публика от предишните си изяви в галерия „Дяков“, където успешно участва с изложбите си „Моите Тоскана и Амстердам“ (2019 г.) и „Древни рисунки от пещерите на България“ (1998 г.)

Сега авторът представя своята минималистична живопис, изпълнена с много настроение, топлина, колоритен рисунък и фантазия. Водни отражения, приказни бели къщички, нощни светлини, романтични пейзажи и сюжети, изпълнени с послание за любов и невинност. Стилизираната декоративност, с която художникът пресъздава своите пейзажи, го прави отличителен и запомнящ се. Максималното опростяване на формите и цветовете ни дават възможност да се фокусираме върху важните акценти и емоционално въздействие на картините. „Отражения“, „Лавандулови полета“, „Лято в Прованс“,  „Средиземноморска нощ“ сам само част от заглавията на приказните видения, които ни представя Владимир Шунев.  Насладете се!

Предишна СтатияПокана
Следваща СтатияКлиматичните промени: Основна глобална заплаха /коментар на Исидорос Кардеринис/
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име