Вълшебно представление на третокурсниците от класа на доц. Веселин Ранков и ас. Ивана Папазова

0
2079

Третокурсниците от класа по актьорско майсторство на доцент Веселин Ранков и асистент Ивана Папазова зарадваха своята вярна публика, близки, роднини, приятели и почитатели, с едно от най-добрите студентки представления, които са се случили до момента. Бъдещите актьори завършиха годината с представяне на сатиричната пиеса на Ст. Л. Костов „Държавните липи“. Свежа сценография, завладяващ хумор, жизнерадостно настроение, но и дълбоко проникване в психологията на българската действителност, която е изтъкана от упадък на нравите и корупция, както в политическия, така и в духовния живот. Независимо от доста точните и тъжни констатации за духовния и морален упадък, който търпи обществото ни от дълги години насам, спектакълът излъчваше необичайна жизнерадост, която се дължи до голяма степен и на младежкия устрем и чар на актьорите.

Преподавателите доц.Веселин Ранков и ас. Ивана Папазова и представиха двете формации, които демонстрираха артистичните си умения. В първото представление участваха Стефани Раманска, Добринка Тосева, Надежда Халваджиева, Красимир Ненков, Господин Динев – Дидо, Веселин Иванов и осмокласникът Виктор Въргов, а във второто – Тони Тончева, Кристиана Григорова, Кристина Божилова, Павлин Шуманов, Кристиян Павлов, Мартин Костов, Виктор Въргов. Свежата сценография бе дело на студентите от класа на доц. Весела Статкова, музиката на доц. Костадин Бураджиев, а хореографията на Мария Борисова.

Млатите актьори бяха изключително убедителни в ролите си и се раздадоха безрезервно на сцената на учебния театър. Имам удоволствието от миналата година да следя работата на тези студенти и мога отговорно да заявя, че  те са постигнали едно високо ниво и творчески израстване.

Пожелавам им много успехи и за напред, но преди това де се насладят на едно прекрасно и наситено с много емоции лято!IMG_9825 IMG_9828

Предишна СтатияКакво се случи на наградите „Пловдив – 2016“
Следваща СтатияИвана Папазова най-сетне бе отличена с „Аскеер“
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име