Живописецът Христо Бозуков ще се опита да нарисува музиката

0
630
Христо Бозуков и Джей Хауари

Известният с провокативните си творби Христо Бозуков, ще направи поредната си нестандартна поява пред публиката. На 12 юни от 20.00 ч. в BEE BOP CAFÉ ще бъде представен първият по рода си мултижанров пърформанс „ВиброПулс 139/94“.

Интересна и нестандартна е идеята на проекта, в който главната цел е създаването на живописни платна на живо пред публика, провокирани от музикалните и звукови вибрации, породени от живото изпълнение на виртуозния кларнетист Илиян Илиев и пианистката Мариана Колева, поетичния рецитал на известната японска оперна певица Мичико Дате, която ще изпълни на родния си език няколко древни източни притчи и дефилето на красивите участнички в модния спектакъл Велина Чапкановска, Здравка Христова и Елена Каракашева, които ще създадат вълшебна атмосфера, облечени в специално изработени за спектакъла тоалети.

Живописните творби и музикалните произведения ще носят духа на свободата на изразяване на участващите артисти и чрез тях ще бъдат изградени музикални картини.

За никого не е тайна, че музиката въздейства на нашите чувства, поражда у нас различни усещания и представи – за тъмно, за светло, за силен вятър, за буря, за тих ромон на поток, за небесна синева… Понякога успяваме да свържем отделни звуци или части от музикални произведения с цветове – червено, синьо, жълто, кафяво, бяло и др. Безспорно, музиката е предизвикателство пред творческото въображение и именно тази провокация ще бъде основна движеща сила в проекта „ВиброПулс 139/94“. Музикалната среда ще доведе до множество асоциации в съзнанието на автора и зрителите ще имат възможността да участват в една интерактивна, невербална комуникация, обединена от вибрациите на музикално-поетичния фон и трептенията на околната среда, които с въздействието си върху художника ще провокират създаването на картините.

Целта на този иновативен интермедиен пърформанс е да обедини различните жанрови нива на изкуството, различните творчески търсения,  култури и националности на изпълнителите.

Заповядайте на 12.06.2021г. от 20.00 ч. в BEE BOP CAFÉ, за да се насладите на интересния иновативен пърформанс „ВиброПулс 139/94“.

В проекта участват: Христо Бозуков – живопис, рисуване на живо, Илиян Илиев – музика и аранжимент, Джей Хауари – концепция и организация. „ВиброПулс 139/94“  е одобрен и финансиран от Национален Фонд Култура по програма „Творчески инициативи 2020“.

ВХОД СВОБОДЕН!

Цялото събитие ще бъде излъчено на живо по стриминг канала beebopcafe.tv

На долупосочения линк ще можете да видите видео-анонса за събитието.

https://cdn.jwplayer.com/previews/URUWd8Mh-yPcrAFVA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име