Гала концерт на участниците в Международния фолклорен фестивал

0
1242

С Гала концерт на всички участници, тази вечер ще бъде закрит Международния фолклорен фестивал, който се провежда за двадесет и първи път в града под тепетата .

Пет дни пловдивчани и  гости на града имаха удоволствието да се полюбуват на пъстрите дефилета, с които участниците приканваха хората да се присъединят към фолклорната фиеста.

През сцената на Античния театър преминаха танцови колективи от България, Аржентина, Полша, Република Корея, Турция, Испания и Сърбия. Изключително атрактивни бяха танцьорите от  Турция, Корея и Аржентина, а  българските  участници от АНПТ вдигнаха обраха бурни овации.

Фестивалът ще бъде закрит тази вечер с голям концерт на участници. Не го пропускайте!

Предишна СтатияСтарият Пловдив е в Пловдив: „Конюшните на царя“ – предизвикателството продължава
Следваща СтатияНовият амфитеатър в село Долен посрещна Transfiguration Festival
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име