Кордон бльо с кисело зеле – рецепта за вечна любов

0
2266

Наближава 14-ти февруари – за някой празник на любовта, за други – повод за продължителна „дегустация“ на винени продукти. Но независимо от това, как ще решите да го отбележите, бих искала да ви препоръчам да прочетете разказа „Кордон бльо с кисело зеле – рецепта за вечна любов“ на Виолета Стайкова. Тези от вас, които следят рубриката  ECCE HOMO, вероятно са чели миналогодишния й поздрав по случай празника – „Пепеляшка от плаката“. Виолета отново е и провокативна, и истинска, и не се притеснява, дава израз на емоциите си, но без лоши и нихилистични чувства.

Приятно четене!

Много ми се иска да ви поднеса нещо романтично за св. Валентин. Нещо сладичко и бухнало. Нещо напудрено и обилно полято с изкуствени подсладители E 432, Е208 и B 430, така че докато го четете да ослепеете от концентрираното количество захар. Нещо изнасилено позитивно. Нещо с много брашно, с много сметана и с много лепило. Нещо, окрасено с бели гълъбчета, розови сърчица и сладички вибраторчета с панделки. Бръм!

Много ми се иска. Но не мога. Не вярвам в любовта. Не вярвам и че любовта ще спаси света. Нито ще спаси вас от запек. Няма да дойде и да изсипе върху главите торба със звезден прах, да размаха магическа пръчица и бъдещето ви да потече рядко и гладко като в приказка. И не си правете илюзии – няма да ви отърве от излишните килограми. Калоричността й далеч надминава вегански свински пръжки от марули, семки и нахут оваляни в студенопресовано масло от лунна палма и панировка от мумия на тиролски динозавър.

Но! Ако всяка вечер, в студеното легло, застлано с чеиза на баба ви, копнеете в душата ви да разцъфне пролетта; ако студът на самотните ви дни, бавно попарва красивата пъпка на вашата младост; ако есенният дъжд безмислотно отмива балсама от миглите ви, а топлата белота на яростната зима превръща сърцето ви в парче сушеница с лютиви подпарвки; ако сте инвестирали цялата пенсия на дядо ви в ново бельо цвят фина лютеца и очаквате Крисчън Грей да се появи на огромна плюшена мечка с мотор на Ламборгини в търбуха и надървен меч в ръка – Не се отчайвайте! Имам нещо за вас! Моята рецепта за вечна любов. Изпробвала съм я – не работи!

Първо търкате до полудяване билетчета от националната лотария и се надявате да ви се падне подходящият партньор или любовник.

Ако не стане, вречете се на Марк Зукърбърг. Удавете виртуалните си приятели с рози, с мнооого рози – бели, жълти, червени, оранжеви, на райета, на точки, генно модифицирани, с глутен, със соя, с перхидрол… Споделяйте на всяка кръгла минута съвети за успешна връзка, клипове на раждащи жени и креативни кренвирши във формата на сърце. Все някой ще се смили над вас и ще ви даде бутилка водка.

Можете да отидете на врачка, ходжа, гадател или при профайлъра на кварталното районно. Там ще ви направят бяла магия за любов и за отслабване. Ако нямате излишни пари за такaва среща с паранормалното, свържете с Наталия Кобилкина. Тя с готовност ще ви научи как се борави с универсален вибромасажор от киберкожа за всички дупки – дори за канала на мивката. Това неминуемо ще ви внуши, че сте независима, уверена и преуспяла жена. А, ако сте мъж – неминуемо ще внуши и на вас, че сте независима, уверена и преуспяла жена.

Ако нищо от това не сработи, предизвикайте себе си. Сгответе кордон бльо с кисело зеле. Добавете няколко скилидки смелост. Пасирайте и сложете в термос. Отидете в Джъмбо. Застанете точно под огромните червени сърца. Завъртете се три пъти около оста си по посока, обратна на земната гравитация. Отворете термоса и се уверете, че кордон бльото още е вътре. Поемете си дълбоко въздух. Изпийте до дъно. И помнете – любовта е сила. Ако ви свари неподготвени, ще ви се прииска да изядете чувствата си. И термоса.

Автор:Виолета Стайкова

Предишна СтатияАтанас Маринчешки реди самостоятелна изложба в столична галерия
Следваща СтатияОсвободителната сила на BREXIT
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име