Ненко Чанев омая пловдивчани (галерия)

0
2493

Лятната омара, нежният бриз, лазурното море и розовите залези от морските пейзажи се редуват с куполите на църкви, старите къщи в Капана и емблематичната архитектура на Стария град.

С невероятния си колорит, настроение и чувство за свобода ме омайват картините на бургазлията Ненко Чанев, който направи своя реверанс към пловдивчани с най-новата си изложба на върха на тепето. 11796448_1617352451839852_2150739200438223413_nГалерия „Червеното пони“ не спести лятната си енергия, а покани в сърцето на Стария град един прекрасен творец, който донесе със себе си и морската романтика и очарование.

Ненко Чанев е познат и обичан от пловдивската си публика от години, но този път феновете му са  приятно изненадани от силната експресия в картините му. Те са мощни и притегателни, неустоимо пъстри и примамливи и създават радост за всяко око.

Художникът, освен че е пресъздал ритъма, темперамента и атмосферата на морския бряг, не се е поколебал да нарисува и най-прекрасните кътчета от града под тепетата..

Удоволствието ми от тази изложба е абсолютно, неподправено и искрено.

Препоръчвам го и на вас!

Предишна СтатияСашо Секулов: Дали ще има ток за електрическия стол? (интервю)
Следваща СтатияПоказват рисунки на Борис Георгиев
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име