Носителят на „Икар“ за най-добър театрален спектакъл гостува на Пловдив

0
1279

Тази вечер пловдивчани ще имат уникалната възможност да гледат една красива постановка. Пиесата „Лив Щайн“ от Нино Харатишвили, под режисурата на Крис Шарков и с участието на прекрасните актриси Анастасия Лютова, Весела Бабинова и Луиза Григорова гостува в Града под тепетата. Постановката на Малък градски театър „Зад канала“ бе обявена за най-добър театрален спектакъл и грабна тазгодишния „Икар“, а Анастасия Лютова взе наградата за главна женска роля за ролята на Лив Щайн.

Пиесата едно надникване в противоречивия и сложен свят на гениалния творец. Един впечатляващ разказ за лутането между илюзия и истина в търсене на идентичност, осмисляща ценността на артиста.

Известна пианистка е загърбила кариерата си заради смъртта на единствения си син, но в нейния свят изневиделица нахлува младо налудничаво момиче, което има амбицията да стане добра и известна. Сюжетната интрига се заплита в сложните взаимоотношения между двете и бушуващите в душите им страсти и стихии, както и в странните връзки между членовете на едно разпаднало се семейство.

Възможно е на някои с по-пуритански нрави пиесата да се стори малко разюздана, заради немалкото еротични сцени, но спектакълът без скрупули изкарва на показ най-интимните пориви на артиста, достигнал до онази точка, отвъд която не съществуват ограничения.

Стилната сценография на известния илюстратор Чавдар Гюзелев пресъздава домът на пианистката, който се разпада на съставните си части. Музиката на Асен Аврамов е изключително финна и нежна в началото, а в последствие се развива и ескалира, за да подчертае драматичността на ситуацията.

Вълнението ми от тази прекрасна постановка е напълно оправдано и с чиста съвест мога да я препоръчам на всички, които ценят предизвикателствата. Гледайте го, заслужава си да си отговорите на въпросите за важните неща в живота.

„Лив Щайн“

Постановъчен екип:

Автор: Нино Харатишвили
Режисьор: Крис Шарков
сценограф: Чавдар Гюзелев
Костюми: Илияна Кънчева
Музика: Асен Аврамов

Участват: Анастасия Лютова /Лив Щайн/, Весела Бабинова /Лоре/, Луиза Григорова /Хелене – настояща съпруга на Емил Щайн/, Василена Атанасова /Симоне – мениджър  на Лоре/, Пенко Господинов /Емил Щайн – бивш съпруг на Лив/.

Представлението ще се играе в Дом на културата „Борис Христов“ от 19 часа. Билети могат да се намерят все още.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име