Пловдивски тромпетисти с награди от Международния конкурс „Охридски бисери“

0
1443
Георги Грозев и Маргарита Бозукова
Възпитаниците на пловдивското музикално училище Георги Грозев и Маргарита Бозукова, ученици в класа по тромпет на Пенчо Пенчев, обраха първите места в Международния конкурс „Охридски бисери“.
Осмокласниците се класираха на първо и трето място на конкурса, който се проведе в македонския град Охрид.
Талантливите музиканти заеха призовите места в категория „А“, а Георги Грозев получи и възможността да участва в гала концерта, който се проведе в сградата на общината в прекрасния град на брега на Охридското езеро. В концерта взеха участие още 12 млади музиканти от седем държави, свирещи на различни духови инструменти, които бяха отличени с първи награди.
Този успех нямаше да бъде реалност без неуморната работа на преподавателите на децата г-н Пенчев и корепетиторката Марияна Колева.
Нека се знае и чува за успехите на талантливите ни деца!

Международното жури, което отличи талантливите пловдивчани
Международното жури, което отличи талантливите пловдивчани
Предишна СтатияИлюзията за френските избори
Следваща СтатияЛетните изложби в Пловдив
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име