Пътуващата фотографска изложба “Мултикултурни аспекти на човечността“ гостува на Пловдив

0
1135

Пътуващата фотографска изложба “Мултикултурни аспекти на човечността“ гостува на Пловдив. Изложбата, която се провежда под патронажа на областния управител на област Пловдив Здравко Димитров, по проект на фондация „Качество на живот“ с председател д-р Невен Енчев, ще бъде открита днес, 07 март от 12.30 часа във фоайето на Областна администрация – Пловдив.

Целта на проявата, която гостува на 11 града, е да спомогне за опознаването на бита, културата и обичаите на арменци, евреи, роми и на останалите етноси, населяващи земите ни. Фотографската изложба е съставена от 40 снимки на хора от различните етноси, населяваща България.

Пловдив е шестият град в който ще бъде експонирана експозицията, имаща за цел да постави акцент върху актуални обществени проблеми свързани с дискриминацията и да насърчи мултикултурния диалог между различните етнически общности в България.IMG_6517

Изложбата е и в контекстна на предстоящото домакинство на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019г., защото ще даде нова насока за етническа толерантност и подкрепа на нуждаещите се.

Откриването на пътуващата фотографска изложба “Мултикултурни аспекти на човечността” ще бъде на 07 март от 12.30 часа във фоайето на Областна администрация – Пловдив.

Заповядайте!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име