Венета Маринова – участник в Бенецианско Виенале /галерия/

0
2033

Всички са чували за Венецианско биенале, но дали знаете какво е Бенецианско Виенале? Творческо въображение, креативност, нестандартно представяне с много настроение и усмивки, забъркано от жените на ръба Албена Михайлова, Моника Роменска и Надя Генова, за да отбележат 60-тата годишнина на четвъртата от „жените – Ръб“ – Венета Маринова.

Тези четири жени отново се събраха, за да провокират сетивата и емоциите ни с уникалния музикално-художествено-артистичен спектакъл, на който станаха свидетели гостите на Венета. Основен двигател и „идеологически вдъхновител“ на „пърформанса“ беше живеещата в Швейцария Албена Михайлова – Бенджи, която с помощта на съмишлениците си бе забъркала едно атрактивно представяне на чувствата, мислите и надеждите на творческия квартет. Препратката към венецианските канали, с надуваема гондола и италианските канцонети, пренесе въображението ни във времето на дожите и традиционния карнавал във Венеция.  Дамите бяха облечени в черни костюми и пелерини, и окичени с традиционните карнавални маски и създадоха великолепно настроение. Венета Маринова беше затрупана с цветя и подаръци от своите приятели и почитатели.

Не мога да подмина и факта, че упоритостта и амбицията на председателя на Дружеството Снежана Фурнаджиева да вкара представители на общината в изложбените зали, вече жъне завидни успехи, защото на откриване на изложбата присъстваха двама зам.- кметове и един кмет на район. Новата кметица по въпросите на културата Амелия Гешева откри събитието. Не остана незабелязано и присъствието на кметът на Район Централен Георги Стаменов, който пристигна в компанията на очарователната си заместничка Деница Чингарова.  Снежана Фурнаджиева не пропусна да им изнесе лекция на тема „модерно изкуство“, с което доказа, че твърдо се е заела с образователна мисия.

С празнично настроение, много усмивки, цветя, подаръци и общи снимки завърши откриване на „Бенецианското Виенале“, на изложбата на Венета Маринова, която е подредена в залата на Дружеството на ул. „Гладстон“ 32 продължава до края на месеца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име