21 общински съветници подкрепиха Резолюцията за Античния театър

0
1372

С декларацията се настоява кметът Иван Тотев да издаде незабавно заповед за спиране на строителните работи на Античния театър.

21 съветници от пловдивския Общински съвет подкрепиха Резолюцията на Обществения съвет за Култура и културно наследство за Античния театър. Документът бе приет по време на Общественото обсъждане за съдбата на археологическия паметник на културата миналата седмица.

Резолюцията беше почетена в пленарната зала на местния парламент от Петкана Бакалова.

Съветникът от БСП Николай Радев от своя страна прочете декларация в подкрепа на Резолюцията, която бе подкрепена от 21 съветници.

В документа се казва:

Настояваме Кметът на Община Пловдив незабавно да издаде заповед за спиране на строителните работи по изграждане на обекти към него до изготвянето на цялостен и адекватен проект на основание на член 154 от ЗУТ.

Настояваме за  разработване на специализирана нормативна уредба за опазване и ползване на Античен театър на Филипопол, която да бъде приета от ОбС – Пловдив след обществено обсъждане.

Подкрепяме констатацията за необходимост от средства за спешен ремонт на сцената, гримьoрните и на техническото оборудване, поради което предлагаме те да бъдат осигурени и планирани от настоящия и от следващия бюджет на Община Пловдив.“dekl

dekl1

Източник:mixnews.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име