Теодосий Спасов и Веселин Койчев забиват на Конюшните на Царя

0
1139

Първите образци на българския „Фолклор джаз“ в изпълнение на неговите най-ярки представители Теодосий Спасов и Веселин Койчев, ще можете да чуете тази вечер на лятната сцена на Конюшните на Царя.

Тяхната музика се превръща в еталон за „български“ етноджаз и се отличава с ярка национална принадлежност и силно присъствие на българския фолклор, не само в темите на пиесите, а за първи път и в тяхната разработка и в импровизациите. Пиесите им впечатляват  с виртуозност и динамика на музикалните изпълнения и модерни аранжименти, в които се използват приоми и техники от фънка, рока и фюжъна.

Техният стил е обект за подражание от български и чуждестранни изпълнители. Работят съвместно с композитора Дарин Бърнев, създавайки уникална музика.
В началото са отричани от критиката, която смята музиката им за “не джазова”. За учудване на критиците обаче, всички концерти на групата се приемат с огромен успех.

В програмата, която тази вечер ще изнесат Теодосий Спасов и Веселин Койчев, участват  и Радул Начков – барабани, член и създател на „Джаз Линия“ и Александър Леков – бас.

Концертът има начален час 21 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име