Артистично общество присъства на отваряне вратите на „Галерия 28“

0
5724
Снимки: facebook.com/gallery28kapana

Преди дни, улица „Железарска“ и артистичният квартал „Капана“ се сдобиха с още едно арт пространство за изкуство и творчество. „Галерия 28“ е дело на младите актьори от Драматичен театър – Пловдив Патриция Пъндева и Тодор Дърлянов, които направиха забележително откриване на уютното място, даващо шанс за изява на млади творци, избрали да останат и да се развиват в България.

Снимки: facebook.com/gallery28kapana

Шарено и артистично общество присъства на отварянето на вратите на алтернативното пространство. Много близки приятели уважиха събитието. За да поздравят своите колеги, тук бяха всички любими театрални актьори, начело с директора Кръстю Кръстев и административния екип. Не липсваха и атрактивни дами, млади творци и обичайните заподозрени от градския хайлайф. Домакините се бяха погрижили за доброто настроение и уют със сладки и солени изкушения, вино… Беше цветно и магично!

За музикалното настроение на гостите се грижеше DJ Стефан SKILL Колев, който  пускаше музика от плочи. Много ефектно бе решението с живи модели на витрината, които представиха колекциите на младите дизайнери Николета Джарова и Таня Киркова. Николета е откритието на „Vogue” и заедно с Таня представиха бранда си – „We Yonic” – облекла в спортно елегантен стил, апликирани с изключително красиви авторски бижута. Таня Киркова е автор на ефектни бижута и декорации, плетени от ламе, които по нищо не отстъпват на най-изящните ювелирни произведения. Актьорът Тодор Дърлянов приятно изненада приятелите си, като представи ефектна колекция от бижута „Durly house“, произведени от материали от бита, като гайки, щипки, клони и други ежедневни материали, на които той е намерил великолепно приложение.

Желанието на домакините е да превърнат „Галерия 28“  в едно специално място за млади творци – от дизайнери до фотографи и художници, което да стане дом на литературни четения, изложби, съвременни пърформанси и спектакли. Концепцията е всяка седмица тематиката да е различна и да изненадва публиката с нови неща. И, макар че галерията отвори врати съвсем скоро, вече е със запълнен график до февруари.

Пожелавам успех на „Галерия 28“ и се надявам тя наистина да се превърне в креативен артистичен арт център в Града под тепетата!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име