Галерия „Дяков“ представя „Коне отвъд бариерата“ на Владимир Чукич

0
1634

В периода 12- 28 май 2020 Галерия „Дяков“ ще представи една изключителна експозиция на Владимир Чукич, създадена специално за нейното камерно пространство.

Колекцията от живописни пластики, обединени под името „Коне отвъд бариерата“ ще бъде представена във фейсбук, а при отмяна на извънредното положение – и на живо, при стандартното за галерията работно време.

Наполовина руснак, наполовина черногорец, Владимир Чукич е един от онези български художници, които никога не оставят публиката  безразлична.

Роден в Хасково, започнал да следва „Графика“ в Търново и бързо-бързо напуснал, сигурен, че собствените  търсения са  по-интересни и му дават много повече…“Личното му имение“ със семейния герб,/ разбира се,- негово творение/ в малко селце край Кърджали е мястото, от което започват пътуванията му по света: с изложбите , но и по музеи и галерии, за да се наслаждава на изкуството на оставилите следа в цивилизацията…

Владо Чукич е реализирал десетки самостоятелни изложби у нас и в чужбина, участвал е в пленери и представителни за българското изкуство общи експозиции в Италия, Холандия, Русия, САЩ, Франция, Сърбия, Турция, Германия, Полша, Словения.

Чукич е носител на редица престижни награди, сред които са спечеления конкурс на СБХ „Сите дез ар“ в Париж и годишната награда на галерия „Дяков“ за 2010.

Негова запазена територия са графичните техники и рисунката, които го правят любим на публиката и печелят респекта на колегите му. В последните десетина години представя и живописни работи, първите от които, са показани в галерия „Дяков“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име