Премиерно представление на „Двама на люлката“ от Уилям Гибсън

0
1725

Тази вечер почитателите на Мелпомена ще имат възможността да видят последната за годината премиера на Драматичен театър Пловдив. „Двама на люлката“ е пиеса, която се играе с огромен успех на Бродуей и по световните сцени, а част от по-възрастната публика вероятно си спомнят и забележителното изпълнение на Цветана Манева, в ролята на Гител и Явор Милушев, в ролята на Джон. Пиесата е поставена в театър „Сълза и смях“ под режисурата на Любен Гройс през 1980 година.

Тази вечер пловдивската публика ще има удоволствието да види режисьорския прочит на Бина Харалампиева, която ще ни разкаже една история за неистовото желание и паническия страх от любовта. Една от онези любовни истории, от които дъхът  буквално секва, защото учат сърцето да не приема само половината от любовта. От онези истории, които разказват как самотните човешки души се намират сред звездното небе.
Гител е момиче, което при първа среща не спи дори с Господ, а Джери – мъж, който неистово иска да разбере защо някои неща му се случват за втори път.
И двамата са родени сякаш да бъдат жертви.
„Двама на люлката“е пиеса не само за любовта и желанието, но и за невъзможността да променим обстоятелствата, които съпътстват живота ни.

В тази силна история ще видим едни от най-ярките български комедийни актьори – Герасим Георгиев – Геро и Елена Атанасова, които обаче изграждат драматични роли с покоряваща сила.

Ето и екипът, който осъществява „ДВАМА НА ЛЮЛКАТА“ от Уилям Гибсън:
Режисьор Бина Харалампиева
Сценография и костюми Теодора Лазарова
Музика Асен Аврамов

Участват: Елена Атанасова и Герасим Георгиев – Геро

Следващото премиерно представление ще бъде на 12 януари 2017 година в Камерна зала на Драматичен театър Пловдив. Не го пропускайте!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име