Силвана Атанасова – „Нова абстрактност“, Венета Маринова – „ЖВенета“ /галерия/

0
1826

Приятелите на асоциирания член на Дружеството на пловдивските художници Силвана Тодорова се събраха снощи, за да я поздравят за самостоятелна й изложба в Културен център – Радио Пловдив.20160204_180120

Силвана е автор, който няма претенцията да е професионален художник, защото има съвсем различно образование. Завършила е икономика и микроелектроника. Обсебена е от цифрите, които обаче е съумяла да претвори в цветове и да превърне в изкуство. От малка, рисуването се е превърнало в същност и начин на изразяване на най-съкровените мисли и мечти на Силвана. В началото е по-първосигнална и акцентира върху първичните си усещания, а в последствие, разкрива възможностите и на материала.

Изложбата е наречена „Нова абстрактност“ и представя един нов етап от нейното развитие и посланията й към нас. Картините носят и езотерични усещания, и послания за лични чувства и преживявания. Те са направени по един интуитивен, силно експресивен начин, с много енергия и хъс. Силвана използва активни цветове, които съчетава в композиции. Интересното в представянето й, са две творби, рисувани върху елементи от стара къща. Участието на старото дърво, което носи отпечатъка и историята на мястото, където е имало и много любов, и тъга, е облагородено и допълнено от емоцията на Силвана…

Силата на изложбата е в емоционалността на авторката, на нейната вътрешна любов, нежност и красота, която тя щедро раздава на хората около себе си.

Тази вечер, в залата на Дружеството на пловдивските художници, ще бъде открита изложбата на една от „жените – Ръб“ – Венета Маринова. Движещата се смело по „ръба“ на живота, Венета днес отбелязва своята 60-та годишнина в компанията на трите си верни приятелки и колежки – Албена Михайлова, Моника Роменска и Надя Генова.12572999_1270639279619758_8328946665834336883_n

И едва ли някой мисли, че „жените ръб“ ще направят само скучно откриване на поредната изложба, защото те винаги разтърсват и провикират както сетивата, така и емоциите ни! И този път, те са ни подготвили един уникален музикално-художествено-артистичен спектакъл, който освен, че ще изненада публикатаq ще я зареди с много силни емоции и настроение!

Основен двигател на „пърформанса“ е живеещата в швейцария Албена Михайлова – Бенджи, която с помощта на съмишлениците си е забъркала едно атрактивно представяне на чувствата, мислите, идеалите и надеждите на творческия квертет.

Така че, не пропускайте да се докоснете до това нестандартно преживяване, което започва тази вечер, 05 февруари, точно в 18 часа в залата на Дружеството на ул. „Гладстон“ 32 !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име