Васил Стоев

Виенската Галерия Viva Art Gallery, която се намира в самото сърце на града, ще посрещне експресивните и силно въздействащи картини на Васил Стоев.

На 15 октомври той ще открие самостоятелна изложба, която съдържа най-доброто от последните години. Куратор на изложбата е проф. д-р Райнер Бишоф. В експозицията са включени 23 творби, като се започне от формат 1.50 м.х 1.20 м до камерен формат. В австрийската столица Стоев ще покаже фигурални композиции от периода 2005 – 2014 година. На откриването ще свири и българският кларинетист и саксофонист Любомир Господинов, който живее и работи във Виена. Той е сред най-известните български музиканти в австрийската столица, които познават до съвършенство класическата музика, джазовата импровизация и орнаментите в българския фолклор.

Васил Стоев само преди няколко седмици се завърна от столицата на Словения Любляна, където съвместната им изложба с Николай Янакиев беше част от „Дни на София в Любляна“. На празникът в словенската столица гостува и Софийската опера и балет с грандиозния спектакъл на „Тристан и Изолда“от Вагнер, Софийският духов оркестър пък направи концерт с изпълнения на Поли Генова и танцов състав „Пендари“.

„Чудесно би било българската култура да се отвори към света и светът да гостува на България, за да се направи един мост между културите“, каза специално за читателите на europlovdiv.com именитият художник.

Предишна СтатияМирослава Кацарова представя „Пловдив Джаз Фест“
Следваща СтатияИвана Папазова с емоционално обръщение към хората на културата
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име