„Венецианският търговец“ на Сцена под звездите в село Паталеница

0
2053
Първа репетиция на "Венецианският търговец"

След успешното представяне на „Сън в лятна нощ“, продукция на абсолвентите от класа на проф. Маргарита Младенова, пазарджишкото село Паталеница за пореден път се превръща в Сцена под звездите за Шекспиров театър на 27 и 28 юли.

За деветнадесета поредна година, под открито небе в двора на училището в селото, се играят спектакли по шекспирови пиеси. По този начин театралната школа „Петровден“, с ръководител Инна Церовска, почита паметта на нейния основател – Христо Церовски.

На 27 и 28 юли от 21.00 часа, Шекспирова театрална школа „Петровден“ ще представи „Венецианският търговец“. Режисьор на постановката, чиято подготовка в момента върви с пълна пара, е Калин Ангелов. Сценограф – Теодора Лазарова, музикална среда – Георги Георгиев – Антика, който е познат на публиката от предишни издания на Сцена под звездите в Паталеница като актьор и режисьор. Самуела-Ивана Церовска е един от младите актьори, започнали своя творчески път в театрална школа „Петровден“, които вече са завършили НАТФИЗ и се изявяват в летните театрални представления като професионалисти.

Предлагаме ви снимки от първата репетиция на проекта на Калин Ангелов по „Венецианският търговец“ на Шекспир. Автор: Инна Церовска

Инна Церовска сподели, че това е представление, което не се играе за първи път през тези 19 години, но то ще изненада почитателите на класическата шекспирова драматургия с много по-различни елементи, които ще му придадат съвременен привкус и ще го доближат до духа на днешния ден.

 

 

Предишна СтатияЛетни арт импресии
Следваща Статия„Венецианският търговец“ съживи духа на Шекспир в с. Паталеница
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име