Живописни щрихи от Пловдив

0
2253

Никола Гулев подреди десетата си самостоятелна изложба. Експозицията му в галерия Възраждане, не само че прави известна ретроспектива на творчеството му, но и доказва, че младата възраст на автора е наситена с много творческа енергия и мъдрост. Никола Гулев е само на 28 г. , но освен със завидния брой самостоятелни изложби, които има зад гърба си, той впечатлява с интелигентност и специфичен начин на изразяване. Предпочитан обект в неговите творби е женското тяло, към чиято красота той се отнася с особен респект и уважение. Интимният свят на жените е разкрит умело, с много нежност и уважение, без да се натрапва и да провокира. Никола Гулев направи и жест, достоен за уважение, който беше специален реверанс към неговите почитатели, а и повод да отбележи осемте месеца на сина си. В денят на откриването, всичките му творби се пропадаха с 50% отстъпка.

По същото време, в клуб U P.A.R.K. беше открита сборната изложба на колосите на българската живописна школа Енчо Пиронков, Георги Божилов – Слона, Светлин Русев, Димитър Киров, Вихрони Попнеделев, Атанас Парушев, Ангел Василев, Димитър Буюклийски и други.

Утре вечер, 28 януари, в Културен център „Бялата къща“ ще бъде открита съвместната изложба на трима талантливи автори – Аспарух Сърбов, Иван Краевски и Рангел Стоилов – Бачо. Творци, заредени със силни впечатления, точен рисунък и богат колорит, на елегантна и фина форма и силно емоционално въздействие.
Картините и пластиките им говорят за пътя на всеки един от тях през времето.
Колоритният резбар и скулптор, емоционалният гайдар, кавалджия и писател – Рангел Стоилов-Бачо, се представя с малки пластики в бронз. В изложените миниатюри той включва символите на древногръцката митология. Автор на няколко книги с афоризми и поезия, Бачо смята, че триизмерното пространство е космически духовно и той му е подвластен.
Всички творби на Иван Краевски, излъчват мека, носталгична светлина, с която сякаш вдъхва живот на картината, показва ни полет на въображението и сила на духа. Неговите пейзажи, лазарки, момичета и голи женски тела омагьосват, те са спокойни и вдъхват надежди и очаквания. Носят очарованието на мига и красотата на деня и нощта, а може би и на вечността.
Картините на Аспарух Сърбов, са обединени от силна емоция. Спомени от различни емоционални преживявания, срещи и раздели…..

12417701_1665095577097177_3358123368800971904_n

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име