Детската работилница “Heal the World“ е съпътстващо събитие към проекта Мулти култи китчън

0
1555

Първата детска работилница „HealTheWorld“, част от проекта Мулти Култи китчън в Пловдив 2019 ще се състои на 12 май, събота от 11:00 ч. в град Пазарджик в Театрална къща.

С доброволците от Сдружение Фокус ще се впуснем в творческо опознаване на различни държави.

Кои са типичните детски игри предавани от поколение на поколение във Франция, Испания или Италия?

Какви са танците им, музиката, изкуството.

Входът е свободен, но с предварителна регистрация.

Детските културно-образователни работилници„Heal the World” са част от съпътстващите събития към проект Мулти култи китчън в програмата на Европейска столица на културата – Пловдив 2019. Деца и младежи ще имат възможност да се запознаят в сигурна неформална среда, да научат нещо ново и да се забавляват заедно. Работилниците ще запознават децата с национални и културни характеристики включително кухня, традиционно творчество, музика, прожекции, ритуали, национални спортове и др.

ПРОЕКТЪТ Е ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА НА ПЛОВДИВ – ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА 2019

Проектът Мулти Култи китчън представлява поредица от събития, неформални общи срещи, инициативи с включване и активно участие на чуждестранната общност. Събитията са разпределени еднакво в Пловдив и в Пазарджик през 2018 и 2019 г.

Предишна СтатияЛили Кючукова нарисува женската душа (интервю)
Следваща СтатияМайски изложби в Пловдив /галерия/
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име