На Трифон Зарезан във Villa Yustina

0
1092

Петелът не е само символ на ранното събуждане, а е символ на мъжкото начало, с тези думи се обърна собственикът на Villa Yustina Милко Цветков към приятелите си от сдружение „Морски сговор“, след като те му подариха плакет под формата на петел – запазената марка на винарската изба. Това се случи по повод празника на Трифон Зарезан, който по стара традиция се отбелязва на 14-ти февруари.

Милко Цветков заяви, че за него няма друг празник на виното, който да бъде отбелязан по най– подобаващ начин. Гости на празничният ден във Villa Yustina бяха представители на разнородни бизнес и културни съсловия и приятели от различни краища на страната.

Празничният ден започна с водосвет за здраве, берекет и богата реколта. Собственикът на избата Милко Цветков и главният технолог Васил Стоянов направиха показно зарязване на лозите, а след това на поляната до лозовия масив се извиха кръшни хора.

След ритуала, всички гости си отправиха към производствената база на Villa Yustina, за да се насладят на уникалното вино и вкусна храна, подготвени от домакините! Както и предишни години, сега отново атракцията за всички беше руйното вино, което потече от чешмите във Villa Yustina.

Специално за ценителите на хубавото вино, бяха поднесени емблематичните за Villa Yustina вина от серията „Монограм“ и „4 сезона“, както и пенливото розе. От чужбина пристигнаха много гости, които пък бяха очаровани от едносортовото вино Гевюрцтраминер, едно от най-стилните бели вина, очаровали цяла западна Европа.

От години продуктите на Villa Yustina се радват на огромна популярност не само на българските, но и на световните винени изложения. През миналата година вино от сорта Рубин донесе  2 медала от световното винено изложение Декантер във Ве, а при дегустации на сляпо и в конкуренцията на вина от цял свят, сребро завоюваха розето от Рубин и червеното вино – купаж от Мавруд и Рубин.

В края на празника, Милко Цветков покани всички свои приятели и през следващите години, за да отпразнуват заедно денят на виното и любовта, защото вино без любов не може да се създава!

Пожелаваме на изключителните професионалисти от Villa Yustina здраве, берекет и дълги година да ни радват с феноменалните си вина!

Предишна СтатияГеорги Чапкънов през погледа на Иван Бакалов
Следваща СтатияИзложби в Пловдив през март
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име