„Отчаяни съпрузи“ превзеха Пловдив

0
871

Зареден с чист неподправен хумор, находчив сюжет и свежи превъплъщения, ето това предложи на своите зрители  спектакълът „Отчаяни съпрузи“.

Нестандартната френска комедия с участието на именити и доказали се актьори като Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров, гостува за втори път в Града под тепетата.

„Отчаяни съпрузи“ е една от най-играните пиеси в афиша на френските театри. Автори на остроумния сюжет са трима френски стендъп комедианти –  Алекси Макар, Жером Даран и Стефан Мюра. Актьорските монолози разнищват теми, които винаги са актуални и могат смело да се впишат в контекста на времето, в което живеем. Забавни и смешни, без нито за миг да прекрачват границата на пошлостта, „отчаяните съпрузи“ размишляват върху злободневни житейски теми, като  трудностите на силния пол, който трябва да приеме предизвикателствата, породени от жените и от обвързването. Героите смело обсъждат неуспехите в любовния си живот. Единият е зарязан, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години, но проблемите като че ли са едни и същи. Актьорът Димитър Захариев със съпровода си на китара, успя да накара публиката да се включи като участник в музикалните изпълнения на Бойко Кръстанов.

Спектакълът заразява с чист и неподправен хумор, а режисьорът Васил Дуев доказва, че стендъп комедията може също да бъде истински театър.

И този път публиката се забавляваше искрено със смелите и откровени размишления върху отношенията между жените и мъжете.

Автор: Рени Зехтинска

Предишна СтатияПредставления под звездите на Пловдив
Следваща СтатияЗакриват с хепънинг 25-ото издание на „Сцена на кръстопът”
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име