Представления под звездите на Пловдив

0
1097

На 02 септември можете да гледате жънещия огромни фенове из цялата страна спектакъл „ОТЧАЯНИ СЪПРУЗИ„. Френската комедия, с участието на Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев, ще се играе в лятно кино „Орфей“ от 20:30 часа. За още по-доброто настроение ще се погрижи китаристът  Митко – Хендрикса.

Ако искате да се смеете до сълзи с размислите си за жените и историите за живота по двойки, непременно трябва да видите спектакъла!

Програма на театралния комедиен фестивал „Усмивки под тепето„:

01.09 – 20 часа

Смехът е разрешен“ – мега-спектакъл с участието на Виктор Калев, Нели Петкова, Аня Пенчева, Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Павел Иванов. Музикални гости на вечерта ще бъдат Богдана Карадочева и Стефан Димитров, както и Нели Петкова. Те ще зарадват публиката с някои от най-големите си хитове.

А перлите в короната на шоуто ще са златните момичета от Ансамбъла по художествена гимнастика, които завоюваха първо място на Олимпиадата в Токио.

Какво си представяте, когато чуете фразата „Смехът е разрешен”? Навярно веднага в ума ви изниква асоциация за много хумор, забава и развлечение.

И сте напълно прави! Царете на комедията идват в Пловдив, събрани в най-новия мащабен проект на Продуцентска къща „Ажур пико”. Смехът не само ще бъде разрешен, но и ще е гарантиран.

Спектакълът ще се играе на 1 септември , от 20 ч. в Летен театър Бунарджика Пловдив.

02.09 – 20 часа

Една седмица, не повече

Участват: Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков

03.09 – 20 часа

Вива Италия“ – Концерт на Четиримата италиански тенори

XXIV Международен куклено-театрален фестивал „Двама са малко, трима са много“ & TheatAir отваря врати на 02 септември.

Тазгодишното издание на фестивала събира трупи от България, Германия, Испания, Русия, Турция, Италия, Хърватия! Събитията са разнообразни, забавни, провокативни и показват различни техники и подходи към кукленото и уличното изкуство. Представленията от конкурсната програма се провеждат на основна и открита сцена на Държавен куклен театър – Пловдив, а TheatAir обхваща централната част на град Пловдив.

Първото събитие от XXIV издание на фестивала е шествие на 2.09 от 17:00 ч. Фантастичните герои, създадени от абитуриенти 2021 г. от НГСЕИ гр. Пловдив, специалности „Сценичен костюм” – худ. ръководител Рада Хаджийска и „Театрален грим и перуки” – худ. ръководител Доротея Христова ще оживеят на главната улица на Пловдив. По време на шествието ученици от НУМТИ „Добрин Петков“ с художествен ръководител Пенчо Пенчев ще свирят на ударни инструменти.

Официалното откриване на фестивала ще бъде от 18:00 ч. във фоайето на театъра, където гостите ще видят изложба „Пастели“ на доайенът на Държавен куклен театър – Пловдив, Панайот Добрев – Понко. От 19:00 ч. на сцената на театъра, извън конкурсната програма, ще се играе спектакълът „Бомбето“ по Йордан Радичков на ДКТ – Пловдив.

Първият ден на фестивал „Двама са малко, трима са много“ & TheatAir ще завърши с ПРЕМИЕРА! Въздушно шоу-спектакъл „История за куклите“ на Театър на огъня и сенките Fireter , , които неведнъж са удивявали пловдивската публика със зрелищни шествия и огнено шоу! Спектакълът ще се играе на Виенски павилион в Цар-Симеоновата градина от 21:00 ч. и е реализиран с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Предстои и още една премиера! По главната улица на града ще се разходи едно средностатистическо семейство гигантски кукли. Спектакълът е „Пешеходна зона“, част от официалната програма на „Пловдив – европейска столица на културата 2019“ и представлява забавен поглед, „под лупа“, върху ежедневието на майка, баща и двете им деца. Както всяко семейство, те също искат да бъдат „идеални“, а дали ще успеят ще разберем на 3 септември в 18:00 ч. 

Децата ще видят класическа клоунада, кукли от балони, спектакли за цифри, овце, разбойници, оживели гъбки, приказки за обичта, приятелството и разбира се, за Червената шапчица!

Всяка вечер, в 19:00 ч. на основна сцена на ДКТ – Пловдив ще гледаме куклен театър за възрасни и младежи: представлението „Къщите на клоуните“ на германската трупа  Merlin Puppet Theatre, което показва живота на съвременния човек като гротеска, която стига до крайност; кино-трилър на живо от испанската компания Cinema Sticado, които преминават границата между сценичното и екранното изкуство със спектакъла „Край на сезона“; Държавен куклен театър – Видин ще представят спектакъла „Въздух“, който ни напомня, че Земята е нашият общ дом, за който всички трябва да се грижим; театър „Карлсон Хаус“от Санкт Петербург, Русия, ще изиграят красивата приказка на Х. Кр. Андерсен за „Малката кибритопродавачка“. На 5.09 от 21:00 ч. на открита сцена на ДКТ – Пловдив театър Бую от Измир, Турция ще представят „Сънища“ – трогателната история на един клоун, уволнен от цирка.

На 3-ти и 4-ти септември от 16:00 ч. в Цар-Симеоновата градина всеки ще може да опита да усвои тънкостите на атрактивното въздушно цирково изкуство по време на двучасов уъркшоп на страхотните артисти от Театър на огъня и сенките Fireter.

Театър ТРИО от Бургас ще предложат едно много лично и емоционално преживяване – „Домът ни – гората“, Театромат: спектакъл за един зрител.

Разбира се, ще има и магия, за която от 4-ти до 6-ти септември ще се погрижи Маг Фофичино от Италия. Следете програмата, за да разберете къде из центъра на града можете да го откриете!

Подготвили сме и специален подарък за най-големите почитатели на кукления театър: ако закупите билети за 3 различни събития от фестивалната програма, получавате покана за концерта на Остава или Мила Роберт!

Информация за всички събития и за участниците във фестивала можете да намерите на Фейсбук страниците: на театърана фестивала, както и във фестивалната книжка.

И тъй като най-голямото желание на организаторите на фестивала е магията на кукленото изкуство да стигне до колкото може повече хора, за да ги зарадва и вдъхнови, на 3-ти, 4-ти и 5-ти септември ще можете да гледате записи на част от спектаклите от конкурсната програма на фестивала безплатно на Римски стадион. Всяка от трите вечери на прожекции ще завършва с един епизод от проекта на АКТ-УНИМА България, „Куклен театър за възрастни: история в 10 епизода“.

Предишна СтатияЕсенни изложби в Пловдив
Следваща Статия„Отчаяни съпрузи“ превзеха Пловдив
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име