Пълен успех на благотворителния търг в помощ на Ани (галерия)

0
1744
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Благородството на пловдивските художници вече не стои под съмнение. 3180 лв. от продажбата на акварели на едни от най-талантливите пловдивски художници бяха дарени за лечението на болната от сериозно онкологично заболяване съпруга на Енил Анчев, фронтмен на една от любимите български групи „Конкурент“.

Енил Анчев
Енил Анчев

Пловдивски художници доказаха, че освен неизчерпаем талант, имат и огромни състрадателни сърца, защото дариха нарисувани от тях картини, но главен „виновник“, за да се случи всичко това, беше собственикът на Винарско имение „Вила Юстина“ Милко Цветков. Човекът, който с пълно право може да се нарече български възрожденец и е известен сред приятелите си със своята щедрост и алтруизъм. Преди време той е трогнат от съдбата на Ани и решава да помогне по нестандартен начин. В края на месец юни той покани на пленер 15 известни художници, които рисуваха сред уникалната природа на шатото на „Вила Юстина“. Прекрасната гледка вдъхнови Васил Стоев, Лили Кючукова, Димитър Добрев, Евгений Петров, Дейви Ван Прает, Моника Роменска, Даниела Русева, Вихра Григорова, Снежана Фурнаджиева, Данчо Григоров, Мишел Вълчева, Кольо Мишев, Кирил Иванов и Борис Богданов. Там те създадоха красиви акварелни творби, които с радост дариха за благотворителна кауза.

Вторият етап на събитието се състоя снощи – 25 септември, когато в новооткрития италиански ресторант Osteria Rosmarino на бул. Пещерско шосе 28, беше проведена благотворителната вечер с разпродажба на картините. Домакините се представиха отлично и демонстрираха изключителните качества на италианската кухня.

На поканата на собственика на „Вила Юстина“ се отзоваха някои бизнесмени, които също подкрепиха каузата, като закупиха картини. За изключителния успех на събитието говори и факта, че всички картини намериха своя собственик.

Първата откупка беше на видния пловдивски архитект Тодор Шенин, който си хареса картина на Данчо Георгиев. Шенин откупи и картината на председателя на Дружеството но пловдивските художници Снежана Фурнаджиева, която обаче той пожела да остане в ресторанта, като жест за прекрасната организация от страна на собствениците.

На събитието присъстваше и една от най-любимите артистични двойки Ивана Папазова и Николай Станчев, които също подкрепиха каузата. Бизнесменът Иван Попов се спря на картина на младата художничка Мишел Вълчева, популярна в страната и чужбина с успехите си в световни бодиарт конкурси, а картините на Даниела Русева, която е известна с невероятно красивите си творби върху винени шихти, бяха откупени още преди самия търг.

Специалното участие на рок-група „Конкурент“, които изпълниха за гостите и една от най-любимите на поколения българи песен „Дай ми време“, превърна вечерта в удоволствие за сетивата.

Поклон за жеста към всички художници и към Милко Цветков, които дадоха надежда на една на майка да живее, да отгледа рожбите си, да ги дари с любов и нежност.

Предишна СтатияКрис Норман: „БЪЛГАРИТЕ СА ПО-ЩАСТЛИВИ ОТ ПРЕДИ“
Следваща СтатияИракски творци недоволни от участието си в ONE ARCHITECTURE WEEK
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име