Пловдив отново се превръща в столица на фолклорните танци

0
1340

За 21-ви път градът под тепетата ще бъде домакин на Международния фолклорен фестивал.

Лятната фиеста стартира на 03 август с пъстро дефиле на участниците, което тръгва в 17.30 часа от дом „Левски”, за да „акостира“ на сцената на пл.”Стефан Стамболов”, където ще се състои концерт с участието на танцови колективи от България, Аржентина, Полша, Република Корея, Турция, Испания и Сърбия. В 20.00 часа на Античния театър ще се състои тържествената церемония по  откриване на Фестивала.

Ето и програмата за останалите фестивални дни:

04 август, вторник
17.30 Дефиле от дом ”Левски” и концерт на открита сцена на пл.”Стефан Стамболов”
19.00 Дефиле и концерт в гр. Стамболийски  на колективи от Турция, Испания
20.00 Концерт на Античен театър с участието на колективи от: Аржентина, Република Корея, Сърбия, АНПТ „Сливен”, Полша

5 август, сряда
17.30 Дефиле от  дом”Левски” и концерт на открита сцена на пл.”Стефан Стамболов”
20.00 Концерт на Античен театър на колективи от АНПТ „Сливен”, Аржентина.Полша, Република Корея, Турция, Испания и Сърбия.

6 август, четвъртък
17.30 Дефиле от  дом”Левски” и концерт на открита сцена на пл.”Ст.Стамболов”
19.00 Дефиле и концерт в гр. Хисаря  на колективи от Сърбия, Полша
20.00 Концерт на  Античен Театър  с участието на колективи от: Турция, Испания, АНПТ „Сливен”, Аржентина.

Фестивалът ще бъде закрит на сцената на Античния театър на 7 август с тържествена церемония и Гала концерт на всички участници.

 

Предишна СтатияРеформаторите няма да подрепят кандидатура на друга партия в Пловдив
Следваща СтатияПриродозащитници сезират Европейската комисия за сечта на Гребната
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име