Реформаторите няма да подрепят кандидатура на друга партия в Пловдив

0
1103
д-р Шишков и Пепа Деведжиева

„Все още сме с нагласата, всички политически партии в Реформаторския блок да се явят с единни кандидати на местните избори, но все още е рано да го обявим“, каза  народният представител на РБ доц. Д-р Димитър Шишков, който беше в Пловдив, за да направи отчет за работата си в Народното събрание. Той не отхвърли и възможността да подкрепят популярна, но независима фигура от Пловдив, като обаче категорично отхвърли варианта това да бъде кандидат на друга политическа сила, настоящия кмет  или независимия кандидат Здравко Димитров. Д-р Шишков отхвърли и предположението, че ще подкрепят бившия кмет Славчо Атанасов, макар че малко преди това от Патриотичния фронт бяха обявили, че се водят разговори с РБ за подкрепа. Народният представител подчерта, че изключително много уважава всички, които са обявили кандидатурите си за кметове на града, но нагласата им е да имат самостоятелен кандидат. „Ние трябва да си имаме наша кандидатура и не можем в никакъв случай да подкрепим кандидатура друга партия. Нямам как да не уважавам другите кандидати, но това не значи подкрепа“, заяви той.

За сега до окончателно решение не се е стигнало, но анализатори твърдят, че е много вероятно именно д-р Шишков да бъде номиниран за кандидат кмет от Реформаторския блок.

„От самото начало знаете кого няма да подкрепяме. А кого ще подкрепим и дали ще се явим самостоятелно, с широка коалиция или съвместно с други лица, предстои  да обявим скоро“, каза и председателят на ДСБ в Пловдив Пепа Деведжиева.

„Не подкрепям това, че целият град е облепен с плакати, при положение, че още не е започнала предизборната кампания“, категоричен беше Шишков.

Днешната срещата беше инициирана от д-р Шишков, който изтъкна, че по негова инициатива са внесени 15 законопроекта, което е знак, че Реформаторският блок стои много добре на политическата сцена.

Като свой минуси народният представител определи неуспехът му в усилията да бъде създадена комисия, която да разследва болниците с най-големи задължения в България. „Предложението ми не беше прието, защото от  ГЕРБ и ДПС гласуваха „въздържал се“. Но аз ще продължавам да се боря такава комисия да има, защото източването на парите през Здравната каса продължават и това може да навреди на радикалните реформи в здравеопазването, които иска да осъществи РБ в лицето на д-р Москов“, каза Димитър Шишков. За друг свой неуспех той приема отхвърлянето на законопроекта за изменение на Закона за младежта и спорта, което би довело до решаване на проблемите със занемарените спортни зали в градовете и по-специално тези на Спортното училище в Пловдив. „Имах разговори с кмета Тотев, на която му предложих да развали договорите с клубовете, които не подържат спортните съоръжения, но той отказа с обяснението, че не му трябват такива неща преди местните избори“, обясни д-р Шишков.

Предишна СтатияБългаро-германска младежка група дискутира проблемите на приобщаването
Следваща СтатияПловдив отново се превръща в столица на фолклорните танци
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име