Разказ на Стефан Бонев отпечатан и зад границата

0
1225

Разказът „Корените на света“ на писателя Стефан Бонев преплува Средиземно море, Атлантическия океан и Ламанша и се озова в „Българският вестник“, излизащ в Кипър, в седмичниците „България“ и „България 21 век“, отпечатвани в САЩ, както и в нашенското издание „БГ БЕН“ във Великобритания. Творбата беше поместена и от немалко тукашни печатни и онлайн издания.

Майсторът на късите прозаични форми си е създал традицията всяка година преди Рождество да сътворява по една история – поздрав до всички, четящи на български език по света. Тазгодишната му творба беше преведена и на руски език от живеещата в Пятигорск Татяна Риндина и публикувана в популярния сайт „Двуезична библиотека“.

Това е седмият пореден Коледно-новогодишен разказ на Бонев от 2010-а досега и той възнамерява да ги издаде в специална илюстрована книжка през настоящата година. Предишният му рождественски поздрав „Гълъб за Бъдни вечер“ пък беше филмиран от Пловдивската православна телевизия, която го излъчваше два пъти дневно през коледните и новогодишните празници, като повторения в праймтайма на медията има и досега, поради големия интерес към късометражната лента.

Над 20 различни разказа от Стефан Бонев станаха достояние на сънародниците ни в чужбина чрез редица български медии, излизащи зад граница, най-голям дял сред които имат „Новини Лондон“ и „България 21 век“ в Чикаго.

Предишна СтатияАнна Манолова – дебютантката, която протяга ръце към „Стъклена мечка“ от „Берлинале“
Следваща СтатияПепеляшка от плаката
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име