Наръчник на новоизлюпения халтураджия (по Флорънс Фостър Дженкинс)

0
204
  1. Захващате се с нещо, от което нямате абсолютно никаква представа, но ви „кефи“.
  2. И вместо да се кефите пеейки под душа или драскайки по листа с цветни боички в стаята си или свирукайки си с уста „гениална“ собствена композиция, решавате, че вашето „Велико“ творчество трябва да бъде обнародвано.
  3. Следва най-сложното, но не и невъзможно действие – автопрезентацията!
  4. Пускате постове от вашите творчески напъни в социалните мрежи;
  5. Събирате стотици лайкове на принципа „Царят е гол“;
  6. Вдъхновявате се и започвате още повече да си вярвате;
  7. Общувате само с хора, които „искрено“ вярват във вашите умения;
  8. Убеждавате медиите и властите, че сте развили самороден талант, открит и пророкуван още в детството ви от известна врачка;
  9. И най-важното – качвате се на раменете на някоя известна личност (важното е тя вече да не е между живите, за да няма изненади) и заявявате, че сте нейн ученик, съратник, близък приятел… или каквото ви дойде на ум!
  10. И ето, вие вече сте популярен, творческите ви напъни се въртят в публичното пространство, клакьорите ви приветстват и халтурата тържествува!

Честито!

 

Предишна СтатияНе мога да мисля и пиша за теб в минало време
Следваща СтатияФестивалът „Сцена на кръстопът” се готви да стартира под мотото „Театъра Надеждата“
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име