С празнично шествие откриват площад „Театрален“

0
201

На 27 март – Международния ден на театъра, с официално шествие ще бъде открит Площад „Театрален“. Тържеството ще започне от двора на Драматичен театър – Пловдив, където ще се съберат представители на всички културни институции в града.

Шествието ще започне в 12:00 ч. и ще продължи по главната улица на Пловдив.
Финалната му точка ще бъде площадът между улиците „Лейди Странгфорд“, „Цариброд“ и „Ангел Букурещлиев“, където в 13:00 ч. официално ще бъде изпълнено решението на Общински съвет на град Пловдив мястото да носи името Площад „Театрален“. Целта е да бъде обозначено пространството, на което се е намирал Международен театър „Люксембург“ и се е създала първата професионална театрална трупа в България.

Празничната вечер ще продължи със спектаклите „Едип и пророците“ и „Ръкомахане в Спокàн“, за които билетите , закупени на 25-ти, 26-ти и 27-ми март, ще са на специална цена от 15 лв. След края на спектаклите зрителите ще имат удоволствието да се насладят на чаша шампанско, а в ресторант „ТеатъРа“ от 21:00 ч. ще се предлагат авторски коктейли, вдъхновени от представления на театъра. За музикалното настроение ще се погрижат Едит Унджиян и Георги Зайков.

Предишна СтатияМартенски изложби
Следваща СтатияИзложби през април
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име