Стефан Божков броди „В цъфналата ръж“ на Робърт Бърнс /галерия/

0
2909
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Донесох черното, защото Пловдив е емблематичен  със своите живописци и художници, които отдавна работят с цвета и са на „ти“ с него! И изведнъж се появих аз, с моите работи в черно“. С тези думи разкри свята съкрална идея, мечта и желание художникът Стефан Божков, който представи поредната си изложба пред пловдивските си приятели.

Замисляли сме се какво всъщност е изгревът? Най-черното черно, преди да дойде Изгревът!

Преди да дойде светлината е най-студено и най-тъмно! Тогава може и ти да се появиш на този свят, може да се появи любовта…тогава всичко може да стане!“, откровеничи авторът.

„“Любовта е море“- това е едно от парчетата на Лиана Антонова, което ме зарежда“, сподели пред микрофона на Нели Бистрашка художникът Стефан Божков.

Цялото интервю можете да чуете в прикачения файл, а изложбата можете да разгледате в галерия U P.A. R.K.

Предишна СтатияС безплатни уроци по танци и звезди от “Dancing Stars” стартира „Dance Station“
Следваща СтатияСтароселската винарна „Стема“даде старт на Трифоновите празници /галерия/
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име