Васил Дуев гостува с „Всичко на масата“ в Bee Bop Café

0
1285

На 25 април от 19.30 часа в Bee Bop Café ще можете да гледате моноспектакъла на Васил Дуев, създаден по едноименното произведение на Чарлз Буковски – „ Всичко на масата“.

Хенри Чинаски – героят алтер его на Чарлз Буковски, е още млад, тъкмо пристъпил в истинския живот преди да започне шестването си из всички романи на своя автор. Пред нас той се изправя на сцената, за да се надсмее с дивашкото си чувство за хумор, преборвайки спомените от тежкото си детство, причинено от баща му. Чрез маската на своята ирония и цинизъм Хенри се противопоставя на затискащия го свят , в който от малък е трябвало сам да се справя… Той осмива всичко, с което се сблъсква всеки подрастващ – несподелени любови, проблеми в семейството, борба за насъщния, творчески пориви, мечти за един по-голям живот, борба със системата, която постоянно се опитва да ни засмуче… Самоироничен към себе си и своите стремежи, предизвикващ смеха на своите зрители, Хенри успява да надмогне меланхолията на ежедневието и тежките удари нанесени от баща му. Без да спестява нищо от това, което чувства и мисли.
Сценична адаптация и постановка: Ана Батева
Композитор: Стефан Здравески
Актьор: Васил Дуев

Продукция: Театрална работилница „Сфумато“

Награди:

*** НОМИНАЦИЯ „ИКАР“ категория Водеща мъжка роля за Васил Дуев **
** Златна маска за Главна мъжка роля, Награда на публиката и Сребърна маска за Най-добро представление от “ART TREMA FEST RUMA” в Сърбия****
** Награда за най-добър спектакъл на „BALKAN THEATRE TIRANA FEST“ в Албания **
** Награда за сценичен експеримент и иновация на Интернационалния фестивал „АКТЬОРЪТ НА ЕВРОПА“ в Ресен, Македония **
** Награда за най-добър спектакъл на Интернационалния фестивал на монодрамата „MONOACT“ в Печ, Косово **
** Премиера на Интернационалния фестивал на монодрамата 2016 в Битоля, Македония **
** През 2017-та спектакълът участва на още три фестивала в Русия, Турция и Македония.

Предишна СтатияДимитър Добрев отбелязва своята годишнина с грандиозна изложба /интервю/
Следваща СтатияЛили Кючукова нарисува женската душа (интервю)
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име