Владислав Ботев: POLINEROOOCK се наложи като един от най- безкомпромисните и качествени рок-фестивали

0
1309

Безкомпромисно и с едни от най-добрите български и чуждестранни рок банди стартира тази вечер седмото издание на POLINEROOOCK. През трите фестивални дни, 15 групи ще разтърсят  Летния театър в подножието на Бунарджика със здрав рок саунд. Специален гост на събитието са вечните рок-динозаври от група Сигнал, с който ще бъде закрит станалия вече традиция фестивал.

Ден преди това, сцената беше домакин на благотворителен концерт в помощ на Детската клиника на УМБАЛ „Св. Георги“, а с набраните средства ще бъде ремонтирано помещение в здравното заведение.

Малко преди концертите се срещнахме с организаторът на POLINEROOOCK Владислав Ботев.

  • С какво ще ни изненада POLINEROOOCK тази година?
  • Най-хубавото на POLINEROOOCK е , че в програмата тази година няма слаби групи и не правим никакви компромиси с качеството. Днес стартираме, а акцентът тази вечер е група Tornado, които са подготвили класически трибют на канадците от Nickelback. Никой не го е правил до сега в България.В останалата част от програмата им са включени техни авторски парчета. Силен и нетрадиционен акцент са и групата Северозападняците, които са особено популярни в последно време. Те свиреха и на Spirit of Burgas и бяха приети възторжено от около 10 000 човека. С тях ще се изяви и още една банда от северозапада Lab for madness. Участват и две пловдивски групи Paranormal и Mixed Up. Съботата е подчинена изцяло на купонджийския дух. Откриваме с The Pomorians, след това са суперкупонджийте от група Черно фередже, както и една много стойностна и добра професионална банда от Гърция  – BAiLdSA. Те свирят балкански етно пънк, но някои от парчетата им се доближават до звученето на Горан Брегович. Съботната вечер завършва със Светльо от Хиподил. Там купонът е сто процента! Изключително силна е неделната вечер. Стартираме с една пловдивска група  Dreamskiller, а след тях са Обратен ефект. Следва групата на Звезди Керимидчиев Аналгин, които ще представят песните от най-новия си албум. Продължаваме с пловдивската група Ренегат, които са ни подготвили страхотни изненади. Феновете на рок феста вероятно си спомнят тяхното участие на първия POLINEROOOCK, когато те подариха на публиката страхотно изпълнение на Валя Балканска, която заедно с нейния гайдар изпя две парчета и вдигна на крака публиката с „Излел е Вельо хайдутин“. Завършваме с колосите на българската рок музика, група Сигнал, които отбелязват 35 години на сцената. Този път, на сцената ще има и видеостена, на която публиката ще може да гледа концерта от различни гледни точки, заснети с няколко камери.
  • Срещате ли подкрепа от общината, за реализирането на този доказал се вече във времето фестивал?
  • Да, от четвъртото издание на фестивала сме подкрепени от община Пловдив. При разговорите ми с ресорния кмет Стефан Стоянов чух много ласкави думи и уверение, че фестивалът е навлязъл в много по-голям формат и трябва да бъде подкрепен в по-голяма степен, защото Пловдив има нужда от него. Ние имаме намерение да погледнем извън регионалното представяне и да го развиваме на национално ниво. Създаден е гръбнакът, създадена е екипността във всички хора, които помагат в реализиране на фестивала POLINEROOOCK. Вече доказахме, че той не е еднодневка и съм убеден, че нещата, които правя са чисти, смислени, позитивни и изпълнени със съдържание
  • А в какво се състои подкрепата ви заДетска клиника на УМБАЛ „Св. Георги“?
  • Традиция стана в деня, предхождащ рок феста, да се прави благотворителен концерт в подкрепа на благородна кауза. И тази година, за каузата поканихме много класни и изявени имена от блус, поп и рок музиката в България и чужбина.Набраните средства от концерта ще бъдат използвани за нуждите на децата от Клиниката, за да се направи ремонт на една от стаите в детското отделение, където в момента се лекуват над 80 деца. Идеята ни е, да направим нещо, от което ще се възползват много по-широк кръг от лекуващи се деца. При предишната благотворителна акция, дарихме парите за закупуване на  апаратура, а сега ще направим ремонт. Радвам се, че превърнахме това в традиция, защото правим благотворителния концерт вече за трети пореден път. Програмата беше много силна, а феновете на рока и блуса се кефеха на изпълненията на групата от Норвегия Stale Dimmen&Blaa Mixture, пловдивското трио Jimmys Band, софиянците от блусарската група Blues Traffic, гласът на „Диана експрес“ – Илия Ангелов, The Doctors, Сани Алекса и младата  Елия Тодорова.
Предишна СтатияИдеал Петров – Уникален актьор със съдба, достойна за приключенски роман
Следваща СтатияС безплатен концерт отбелязвеме годишнина от избора на Пловдив за ЕСК
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име