С безплатен концерт отбелязвеме годишнина от избора на Пловдив за ЕСК

0
1112

Концертът на Държавна опера – Пловдив, посветен на честванията по повод една година от избора на Пловдив за Европейска столица на културата, започва тази вечер от 20 часа на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина. Кметът Иван Тотев ще открие тържествата по случай годишнината.
Специално за концерта от Ню Йорк пристига виртуозният кларинетист Илиан Илиев. Той е син на кларинетиста НиколаИлиев, основател на Конушенския оркестър. След като завършва Музикалното училище в Пловдив и Музикалната академия в София, той продължава обучението си в Джулиард Скул, Ню Йорк. През 2001 г. Илиев получава разрешително за постоянно пребиваване в САЩ като „първокласен артист с необикновени способности”. Обявен е за 5-ти най-добър кларинетист в САЩ.
В концерта край Фонтаните ще участват солисти, оркестър и балет на Държавна опера – Пловдив под диригентството на Диан Чобанов.
Публиката ще се наслади и на изпълненията на Виолета Радомирска, която пристигна от Швейцария за втората премиера на „Кармен“.

Входът за пловдивчани е свободен.

Предишна СтатияВладислав Ботев: POLINEROOOCK се наложи като един от най- безкомпромисните и качествени рок-фестивали
Следваща СтатияДецата празнуват Една година ЗАЕДНО
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име